Seniorenbiljarters de Vliet sluiten af met nederlaag

In de voorbije week zijn de biljarters van de Vliet zowel in Poeldijk als in eigen huis opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Eerst werd op dinsdag bij de Backerhof voor de WWT-competitie met de cijfers 77,82 tegen 68,53 ( = in procentpunten 97,28 tegen 85,66) verloren; een dag later werd thuis in Oud Sluys tegen de koplopers van de Rijnmond-competitie met 72,74 tegen 91,21 punten verloren. Daar betekende dit 90,93 tegen 114,01 procentpunten. De Woudhoek uit Schiedam moet nog even wachten op de laatste resultaten van Anker-Rozenburg om te weten of ze kampioen geworden zijn.

Jan v.d. koppel was de pechvogel van de dag

In de eerste wedstrijd wisten alleen Alle Visser en Adrie Tollens één van hun twee partijen te winnen. Peet v.d. Hoek en Jan v.d. Koppel bleven met lege handen. Alle Visser speelde 21,38 punten bijeen; Peet v.d. Hoek kreeg 17,20 op zijn conto en Adrie Tollens vergaarde 17,02 punten. Jan v.d. koppel was de pechvogel van de dag, met 12,93 punten totaal. Bij de Poeldijkers was Mart Hogervorst de gevierde man met 21,93 punten.

Een dag later, thuis in eigen huis, bleek Alex Schorren in topvorm. Hij versloeg zowel Wim Jager als Jan Wijsbroek van de op kampioensjacht zijnde Woudhoek-formatie. Met series van 17 en 15 caramboles was hij niet te houden en goed voor totaal 23,96 punten. Arie v.d. Knaap verloor eerst van Arnold Klein maar revancheerde zich later tegen Henk Rost. Totaal speelde Arie 21,99 punten bij elkaar. Henk Passchier speelde twee dappere partijen, maar moest eerst Henk Rost en later Arnold Klein met hun overwinning feliciteren. Totaal 14,85 punten voor Henk Passchier. Rob Kohl tenslotte, kon het eerst Jan Wijsbroek en later Wim Jager, niet echt moeilijk maken. 

Voor de Vliet zit de Rijnmond-competitie er op

Totaal wist Rob 11,94 punten te vergaren. Bij de Schiedammers werd hun team-captain: Jan Wijsbroek, de grote man. In zijn partij tegen Rob Kohl wist hij op één carambole na, zijn hoogste score ‘ever’ te behalen. Zijn 71 caramboles waren goed voor 18,20 punten.

Voor de Vliet zit de Rijnmond-competitie er op, en werd afgesloten op de teleurstellende laatste plaats van de ranglijst. In het seizoen 2024/2025 hopen ze op wat meer successen.