Een prachtige zevende plek voor Ilse en Elisa tijdens Skills the finals.
Een prachtige zevende plek voor Ilse en Elisa tijdens Skills the finals. (Foto: Lentiz)

In actie bij Skills The Finals

Ilse Kremer en Elisa Libregts namen op 20 en 21 maart deel aan Skills The Finals, dé vakwedstrijden voor het vmbo en het mbo. Ze vertegenwoordigden Lentiz | VMBO Maasland in de categorie Bloemwerk. NOS Stories deed live verslag vanuit de Brabanthallen in Den Bosch. De opnamen zijn terug te zien via hun Youtube-kanaal.

Skills Talents - georganiseerd door World Skills Netherlands - is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. Het is voor leerlingen die wel van een uitdaging houden of een uitdaging kunnen gebruiken. Binnen tien verschillende vakrichtingen laten vmbo-leerlingen zien wat zij in hun mars hebben en nemen het op tegen leeftijdsgenoten.

Drie onderdelen

De vakwedstrijden bestaan uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en de nationale finale: Skills The Finals. Leerlingen van verschillende scholen kwamen in januari naar Lentiz | VMBO Maasland voor de regionale kwalificatiewedstrijd van Skills Talents Bloemwerk en Tuinaanleg en onderhoud. Ilse Kremer en Elisa Libregts plaatsten zich voor de landelijke finale in de categorie Bloemwerk, ontvingen de prijs van Bart Chabot in het ADO Stadion en behaalden een prachtige zevende plek tijdens Skills The Finals in Den Bosch.