Gesprekken tussen BOBK en gemeente Maassluis gepland

Een vertegenwoordiging van Bewonersorganisatie Bouwplannen Koningshoek (BOBK) heeft vandaag een gesprek (gehad) met de gemeente over onder meer verantwoordelijkheden en hoe aansluiting gevonden kan worden bij de aanpak die de gemeente voorstaat. 

Chrit Wilshaus

Verder is er een vervolggesprek gepland op 13 mei en staan er gesprekken in juni en juli op de rol tussen BOBK en gemeente Maassluis. Beide partijen hebben er dus geen gras over laten groeien om af te spreken met elkaar in gesprek te gaan. 

Elk gebied wat bij de gesprekken aan bod komt, wordt vanuit de BOBK begeleid en ondersteund door een rapporteur. “De coördinatie van onze kant wordt gedaan door Wim van den Bosch (inrichting woongebied), Michel van der Kraan (financiële onderbouwing en partnerships). Zelf neem ik de communicatie voor mijn rekening”, verduidelijkt Rik Verspeek van de BOBK. Volgens hem heeft gemeente Maassluis zich al behoorlijk gecommitteerd aan de samenwerking met Waterweg Wonen. “We willen nu toe naar een transparante vorm van samenwerking zodat we gewoon de nodige informatie van de gemeente aangereikt krijgen en we niet telkens een beroep hoeven doen op de Woo (Wet open overheid, red.).