vrijdag 29 maart

Bloemstukjes maken

10.00 uur

Workshop met Nel Vlietlander, bloemstukjes maken, kosten € 7,50 inclusief thee/koffie met wat lekkers en materiaal. Inloop 9.45 en aanvang 10.00 uur.Voor 55-plussers zijn er zoals iedere maand weer extra activiteiten in de ontmoetingsruimte van Oud Sluys. De bewonerscommissie organiseert deze activiteiten niet alleen voor al haar bewoners maar ook voor iedere 55-plussers welke zin heeft om te komen. Ook werkt de BC samen met SW.

zaterdag 30 maart

Bingo in Muziekgebouw

20.00 uur

Zaterdag 30 maart organiseert Evenementenband De FurieToeters weer een gezellige bingo. Er zijn weer tal van van mooie geldprijzen te winnen en in de tombola zit de ruim gevulde boodschappentassen met dagelijkse boodschappen en altijd wat extra versnaperingen. In de vrije ronde zijn drie kaartjes voor de laatste ronde te winnen. In deze laatste ronde is in totaal 175 euro winnen. De bingo wordt gehouden in ons onderkomen inHet Muziekgebouw aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 477 te Maassluis. Vergeet als trouwe bezoeker niet uw stempelkaart mee te nemen.Aanvang van de bingo is om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

maandag 1 april

Paasconcert Maassluis door Jaap Kroonenburg

20.00 uur

Op Tweede Paasdag organiseert Stichting Garrels-orgel Maassluis een Paasconcert in de Groote Kerk. Het concert wordt gegeven door Jaap Kroonenburg, de vaste bespeler van het monumentale orgel. Het programma is zeer gevarieerd, met werken van Jan Zwart, J.S. Bach, G.F. Händel, J.M. de Séverac, J. Schneider, J. Callaerts en tot slot een finale van Paasliederen, gecomponeerd door Feike Asma, voormalig organist van de Groote Kerk. Het concert vangt aan met een fantasie over het bekende paaslied "Daar juicht een toon". Dit concert markeert het begin van de nieuwe concertserie, die mede tot stand komt met financiële steun van de Govert van Wijnstichting. Inclusief het Paasconcert organiseert de Stichting Garrels-orgel Maassluis dit jaar opnieuw elf orgelconcerten in de Groote Kerk waarbij verschillende bekende organisten uit Nederland het beroemde orgel uit 1732 zullen bespelen. Het concert vindt plaats op Tweede Paasdag, maandag 1 april 2024, in de Groote Kerk. Aanvang: 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn voor 10 euro verkrijgbaar aan de deur (tot 18 jaar gratis).

zaterdag 6 april

Boekenmarkt Documentatiegroep '40-'45

09.00 - 14.00 uur

Documentatiegroep '40-'45, een landelijke vereniging en kenniscentrum op het gebied van de Tweede Wereldoorlog organiseert een Boeken- en documentatiemarkt in de Koningshof aan de Uiverlaan 20 te Maassluis op 6 april van 9.00 tot 14.00 uur. Er zijn 30 tafels met een aantrekkelijk aanbod van leden van de Documentatiegroep. Dit bestaat uit boeken over de Tweede Wereldoorlog, maar ook originele kranten, documenten over o.a. de illegale pers, foto's, affiches uit de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers kunnen vooraf via vragen@documentatiegroep40-45.nl al wensen/vragen indienen. Toegang is gratis.