M.S.V.’71 maakt in de tweede helft korte metten met RVC Celeritas

Tegen laagvlieger RVC Celeritas begon M.S.V.’71 afgelopen weekend belabberd aan de wedstrijd. Men dacht het Rijswijkse varkentje op halve kracht wel even te wassen deze middag. Maar dat viel vies tegen. Want na amper 10 minuten kwam de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jergo Leijdekkers.

Dat was geweldig schrikken voor de bezoekers. Men name de slecht opererende Maassluise verdediging mocht zich deze achterstand aanrekenen. Ook na deze 2-0 werd het niet veel beter bij de bezoekers. Toch wisten zij de achterstand na 20 minuten te verkleinen.

Dat was geweldig schrikken voor de bezoekers

Een prima vrije trap van Christian van der Pol werd door de doelman gestopt, maar in de rebound bediende Jeremy van Loenen de vrijstaande Rody van Baalen, die eenvoudig voor de aansluitende treffer zorgde. (2-1).

Matige verdediging

Daarna pakte M.S.V.’71 het wat beter op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Rody van Baalen en Christian van der Pol hadden mogelijkheden hiervoor, maar strandden op de Rijswijkse keeper. Vijf minuten voor de pauze viel het doelpunt juist aan de andere kant. De mee opgekomen Fernando Couvreur werd geen strobreed in de weg gelegd en kon ongehinderd de voorsprong voor zijn ploeg weer vergroten. (3-1).

Nadat de gastheren ook nog de paal hadden geraakt, liet het Maassluise antwoord niet lang op zich wachten. Want vlak voor rust kreeg de mee naar voren gekomen Ricardo de Jager veel ruimte. Zijn pass op Rody van Baalen was prima. En ook diens voorzet op Christian van der Pol mocht er zijn. De M.S.V.’71 spits zorgde er voor dat de ploegen met een 3-2 stand de rust ingingen.

Orde op zaken

In de rust moet het gedonderd hebben in de Maassluise kleedkamer. Vooral de rammelende en zwak ingrijpende defensie heeft het waarschijnlijk moeten ontgelden. En de donderpreek van trainer van Loenen had succes. Want in het tweede bedrijf waren de bezoekers duidelijk de baas op het veld. De duels werden nu wel gewonnen en kansen werden er niet meer weggegeven. Binnen 2 minuten stond de gelijkmaker al op het bord. Uit een afgeslagen hoekschop kwam de bal bij Rody van Baalen, die snoeihard en loepzuiver de kruising vond. (3-3).

Daarna was het alleen nog wachten op een Maassluise voorsprong. Die kwam er al na 10 minuten. Nadat eerst nog een Rijswijkse verdediger een inzet van Jeremy van Loenen van de lijn had gehaald, was het daarna alsnog raak. Het doelpunt werd gemaakt door een eigen speler van RVC Celeritas. (3-4).

Het leverde M.S.V.’71 een groot aantal kansen op

De thuisploeg ging daarna alles of niets spelen om te proberen nog een punt aan het duel over te houden. Daarmee werd de defensie schromelijk verwaarloosd. Het leverde M.S.V.’71 een groot aantal kansen op, maar die werden niet verzilverd.

Uiteindelijk was er vlak voor tijd een strafschop voor nodig om de marge te vergroten. Matthijs Jansen mocht het vonnis vellen en deed dat zoals gewoonlijk voortreffelijk. En zo eindigde deze wedstrijd in 3-5 in het voordeel van de ploeg uit Maassluis.