Gratis themabijeenkomsten voor ondersteuning aan patiënten met kanker
Gratis themabijeenkomsten voor ondersteuning aan patiënten met kanker (Foto: Mike Bink fotografie)

Themabijeenkomsten voor patiënten met kanker

ALKMAAR - Kanker is een ingrijpende ziekte. Na de diagnose worstelen patiënten met veel vragen. Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert daarom in samenwerking met Inloophuis ’t Praethuys en Evean jaarlijks gratis themabijeenkomsten over kanker. 

TIPS EN ADVIEZEN OVER LEVEN MET KANKER

Deze informatieve bijeenkomsten gecombineerd met lotgenotencontact, richten zich op diverse aspecten van het leven met- én na kanker. Iedere bijeenkomst is er een deskundige als spreker aanwezig. De komende periode staan de volgende bijeenkomsten op de agenda.

Vermoeidheid bij kanker

6 februari 2024, 14.00 tot 16.00 uur. U krijgt tijdens deze middag tips en adviezen over omgaan met vermoeidheid.

Werk en kanker

12 maart 2024, 19.30 tot 21.00 uur. Tijdens deze avond worden vragen beantwoord zoals: Kunt u blijven werken tijdens de behandeling? Wat als het niet meer lukt? Wat zijn uw rechten en hoe kan uw werkgever u ondersteunen?

Kanker en mindfulness 

9 april 2024, 14.00 tot 16.00 uur. Deze themabijeenkomst staat in het teken van mindfulness: Hoe kunt u goed voor uzelf zorgen te midden van de stress rondom de ziekte? Hoe voegt u kwaliteit toe aan de dagen wanneer u niet lang meer te leven hebt?

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats in Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH in Alkmaar. De koffie en thee staat voor u klaar.

Aanmelden 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deelname via 't Praethuys: 072 - 511 3644 of info@praethuys.nl.

Benieuwd naar het volledige programma in 2024? U kunt de volledige agenda bekijken op oncologie.nwz.nl.