Ga regelmatig lekker naar buiten om te bewegen, ook als het koud is.
Ga regelmatig lekker naar buiten om te bewegen, ook als het koud is. (Foto: Adobe Stock)

Fit blijven in de winter doe je zó

Gezond én fit de winter blijven in de winter, ondanks het gure weer? Dat doe je met deze handige tips! 

De eerste tip om fit te blijven in de winter: ga elke dag naar buiten. Als je overdag veel zonlicht te zien krijgt, slaap je ’s nachts beter. Zonlicht heeft positieve invloed op je concentratie én humeur. Het zorgt er namelijk voor dat onze biologische klok een seintje krijgt dat het dag is. 

Je weerstand op peil houden doe je met gezonde voedingsproducten, zoals gember en citroen. Citrusvruchten zitten vol met vitamine C, denk aan sinaasappels en citroenen. Het zit ook in paprika’s. Eet dit dus regelmatig om fit te blijven in de winter. 

Bewegen is altijd belangrijk, en niet alleen in de winter. Het kan bijdragen aan een goed humeur. Ga dus regelmatig lekker naar buiten voor een wandeling, ook als het koud is. Een andere tip is om buiten te sporten. Op die manier combineer je beweging met buiten zijn. Het kan zijn dat je hier geen tijd voor hebt, of dat je het te koud vindt. In dat geval kun je thuis een work-out doen. Online kun je verschillende leuke sportvideo's vinden. Als je maar beweegt! 

Mindfulness is een fijne manier om je lekker te voelen en fit te blijven. Sommige mensen associëren dit met 'zweverig', maar niks is minder waar. Mindfulness zorgt er juist voor dat je drukke gedachten even tot stilstand komen. 

Bewegen draagt bij aan een goed humeur

Daardoor kun je beter voelen hoe het met je lichaam gaat. Zelfs al een korte ademhalingsoefening kan je helpen om beter te voelen. Mindfulness is in het begin een beetje onwennig, maar het brengt flink wat voordelen met zich mee. Door mindfulness geniet je meer van het leven, omdat je minder wordt opgeslokt door gedachten. Daarnaast leer je beter om te gaan met stress.