Samen met mantelzorgers en vrijwilligers wordt de zorg geboden die nodig is.
Samen met mantelzorgers en vrijwilligers wordt de zorg geboden die nodig is. (Foto: Aangeleverd)

Ontdek het Volledig Pakket Thuis (VPT) van Kennemerhart

Voor thuiswonende ouderen die steeds meer zorg nodig hebben biedt Kennemerhart het Volledig Pakket Thuis (VPT). Met dit VPT pakket krijgen ouderen (bijna) alle zorg die ook in een woonzorglocatie wordt geboden. Samen met mantelzorgers en vrijwilligers wordt de zorg geboden die nodig is. Hierdoor kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Veel mensen met een WLZ (Wet Langdurige Zorg) – indicatie kunnen aanspraak maken op het pakket VPT.

LANGER ZELFSTANDIG THUIS WONEN

VPT pakket in aanleunwoningen en in de wijk Het VPT pakket is onder andere mogelijk in de aanleunwoningen rondom 3 woonzorglocaties van Kennemerhart, namelijk het Reinaldahuis in Haarlem Oost, De Rijp in Bloemendaal en De Blinkert in het Ramplaankwartier. Ook bewoners van de aanleunwoningen rondom Dagcentrum De Roos in het Haarlemse Rozenprieel kunnen gebruik maken van het VPT pakket van Kennemerhart. 

Dagbesteding

Behalve in de aanleunwoningen van de genoemde locaties wordt het VPT pakket ook deels geboden aan ouderen in de wijken eromheen. Door het zorgaanbod op deze manier aan te bieden, kunnen cliënten met een VPT pakket gebruik maken van de faciliteiten die de nabijgelegen (woonzorg)locatie biedt. VPT biedt ook de mogelijkheid om naar de dagbesteding van Kennemerhart te gaan en de inzet van zorgtechnologie thuis speelt ook bij VPT steeds een grotere rol. 

Het VPT pakket van Kennemerhart wordt in een volgende fase ook aangeboden op andere plekken rondom woonzorglocaties van Kennemerhart in Zuid-Kennemerland. Meer weten over de mogelijkheden van VPT bij Kennemerhart kijk dan op kennemerhart.nl of bel naar 023-5214214.

Meerwaarde

De meerwaarde van het VPT pakket voor cliënten én medewerkers zit hem erin dat behalve wonen met een VPT pakket nét even anders is dan wonen in een woonzorglocatie, werken in een VPT team ook nét even anders is. De zorgmedewerkers van het VPT team brengen bijvoorbeeld veel tijd door bij een cliënt. Eigenlijk zijn zij voor een deel van de tijd behalve zorgmedewerker, ook een tijdelijke huisgenoot, een (t)huisgenoot dus.

Ontvang (bijna) dezelfde zorg als in een woonzorglocatie

Zorgzaam (t)huisgenoot 

Om het VPT pakket zoveel mogelijk beschikbaar te stellen voor ouderen die in een aanleunwoning of in de wijk rondom een woonzorglocatie van Kennemerhart wonen, is Kennemerhart op zoek naar zogenoemde ‘(t)huisgenoten’, voor de functies helpende (plus), verzorgende en thuisondersteuner.

Ondersteuner

Ook zonder (zorg)diploma kun je aan de slag bij Kennemerhart, namelijk als VPT thuisondersteuner. Naast de basiszorg houd je je bezig met het welzijn van de cliënt, drink je samen een kopje koffie, zorg je er mede voor dat het huis netjes blijft, bied je een luisterend oor of doe je samen een boodschap. Wil je meer weten over werken in het VPT team bij Kennemerhart? Kijk dan op www.kennemerhart.nl/vpt-vacatures..