Bij het Martha Flora doen ze het allemaal nét even anders
Bij het Martha Flora doen ze het allemaal nét even anders (Foto: Caroline Reuver)

Open dag: Martha Flora Haarlem

De gemeenschappelijke, kleurrijke woonkamers heten ‘Meanders’ en zijn ingericht met stijlvolle meubels. Er is meer personeel dan in de meeste verzorgingshuizen en de medewerkers dragen geen uniform, maar normale kleding. 

Bij het Martha Flora doen ze het allemaal nét even anders. Aanstaande zaterdag 27 januari is er een open dag in het beschermde wooncomplex op de Helmlaan 10, waarbij geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen om te ervaren of dit unieke zorgconcept bij henzelf en/of hun naaste met dementie past.

Willem Holleman, directeur van Martha Flora raadt iedereen aan om zo snel mogelijk na de diagnose dementie te gaan kijken bij verschillende verzorgingshuizen. Mensen met dementie worden met de tijd helaas meer en meer zorgafhankelijk. Dit heeft een enorme impact op henzelf en op hun naasten. Het is een emotioneel proces, maar wacht niet met het zoeken naar een woonlocatie totdat het thuis echt niet meer gaat.” Aanmelden voor de open dag van Martha Flora Haarlem op zaterdag 27 januari (13.30 uur tot 15.00 uur) kan op www.marthaflora.nl.

Mensen met dementie worden helaas meer zorgafhankelijk