Het bruidspaar met hun drie zonen, dochter en de burgemeester in de fraaie achtertuin.
Het bruidspaar met hun drie zonen, dochter en de burgemeester in de fraaie achtertuin. (Foto: GvW-T)

60 jaar getrouwd; eerste en enige liefde!

De originele trouwjurk is voor deze gelegenheid weer van zolder gehaald en hij hangt te pronken in de woonkamer. “Zelfgemaakt,” zegt de bruid toch enigszins trots. Het echtpaar Dick (85) en Liesbeth (82) Snoeck-Schuller was afgelopen week maar liefst zestig jaar getrouwd en natuurlijk ging burgemeester Noordermeer het diamanten bruidspaar feliciteren.

Gemma van Winden-Tetteroo

De vlag wappert en er hangen overal ballonnen, in en om het huis aan de Koningin Julianaweg in Maasland. Het is duidelijk: hier is feest! Dick en Liesbeth zijn beiden geboren en getogen in Den Haag. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens de middelbare schooltijd. Dick was 18 en Liesbeth 15 jaar. 

Het is duidelijk: hier is feest!

Ze waren elkaars eerste en enige liefde, dat is nog eens romantisch! Liesbeth ging daarna naar de kweekschool en stond ruim tweeënhalf jaar voor de klas. Ze trouwden en kregen snel achter elkaar hun eerste twee kinderen. “Toen ik vijf maanden zwanger was, mocht ik niet meer voor de klas staan en heb ik mijn baan opgezegd.” Er kwamen nog twee zonen bij en Liesbeth zorgde fulltime voor het gezin. Natuurlijk verrichtte zij op de school van de kinderen allerlei taken. “Ik heb ook eindeloos Zwarte Piet gespeeld, samen met mijn zus.”

Burgemeester

Dick studeerde bouwkunde aan de HTS en hij heeft in Maassluis heel veel bouwprojecten geleid. Dat leverde ook een woning voor het jonge paar op. Liesbeth werkte inmiddels weer parttime op school maar was van 1986 tot 1992 ook wethouder in Maassluis totdat zij benoemd werd tot burgemeester in Eemnes. Ook was zij tegelijkertijd een periode waarnemend burgemeester van Baarn. In 1999 verliet zij Eemnes om burgemeester van Bloemendaal te worden. 

Er wordt vaak lekker gekookt in huize Snoeck

Het was een drukke periode maar op vrijdagavond hadden ze altijd tijd voor elkaar en gingen ze lekker samen uit eten.

Oud-collega

De dochter en de drie zonen van Liesbeth en Dick vlogen uit en kregen allemaal bijzondere banen. “Maar dat hoeft er toch allemaal niet in, het gaat om onze ouders,” zegt de dochter meteen. En zo is het ook. Wel wordt er nog even verteld dat er zeven klein- en twee bonuskleinkinderen zijn.

Dit was een mooi moment om het bruidspaar het meegebrachte cadeau te overhandigen. Ook hier heeft burgemeester Noordermeer de ingelijste huwelijksakte van zestig jaar geleden bij zich. Het geschenk valt bijzonder in de smaak. De burgemeester van Midden-Delfland kan het duidelijk meteen goed vinden met haar oud-collega. Liesbeth vertelt dat ze vroeger actief geweest zijn op de tennis- en de hockeyclub en dat ze beiden nog steeds lid zijn van de Rotary. Verder wordt er vaak en lekker gekookt in huize Snoeck, ze lezen graag en bridgen. Het is duidelijk: hier moeten de geraniums voorlopig nog even wachten!