Nina van Es uit Roelofarendsveen, ambassadeur voor Spieren voor Spieren, kon vorig jaar al een verrassend bedrag in ontvangst nemen.
Nina van Es uit Roelofarendsveen, ambassadeur voor Spieren voor Spieren, kon vorig jaar al een verrassend bedrag in ontvangst nemen. (Foto Rotary Bike Challenge)

Fietsen voor Spieren voor Spieren

TER AAR - Gezellig een rondje fietsen en tegelijkertijd een goed doel steunen: dat kan op zondag 7 april. Met de Rotary Bike Challenge maak je een fietstocht door het Groene Hart en zet jij je in voor Nina uit Roelofarendsveen en ruim 20.000 andere kinderen met een spierziekte. 

Gezonde spieren inzetten

Het bedrag dat bij elkaar gefietst wordt doneert Rotary Ter Aar aan Spieren voor Spieren. Vorig jaar kon de 17-jarige Nina, die zelf een spierziekte heeft, al een mooie cheque voor Spieren voor Spieren in ontvangst nemen. Regiogenoot Henk Angenent is ambassadeur van de Rotary Bike Challenge en zet zich al geruime tijd belangeloos in voor Spieren voor Spieren. De Elfstedenkampioen hoopt dat vele fietsers zondag 7 april hun gezonde spieren inzetten voor de zieke spieren van kinderen.

Fietstocht

Je start bij Zwembad Aarweide aan de Schilkerweg 21. Deelname aan de fietstocht 40, 70 of 120 kilometer is gratis. Echter wordt er wordt wel een donatie of sponsoring verwacht. Inschrijven en informatie over starttijden vind je op www.rotarybikechallenge.sportenvoorspieren.nl

Spierziekten bij kinderen

Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren is een organisatie die de krachten bundelt om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. 

Verbetering van het behandeltraject

Door middel van sportieve acties zoals deze Rotary Bike Challenge, wordt geld bij elkaar gebracht voor wetenschappelijk onderzoek, hulpmiddelen en de verbetering van het diagnose- en behandeltraject.


Zodat het onmogelijke mogelijk wordt: spierziekten bij kinderen zo vroeg mogelijk herkennen en behandelen.