Nick Coster vervangt Mark Evers als hoofdtrainer van ARC

ALPHEN - ARC heeft besloten om Nick Coster het resterende deel van de competitie de leiding te geven over de A-selectie. Daarmee maakt hoofdtrainer Mark Evers het seizoen niet af bij de Alphense club. Evers maakt volgend jaar de overstap naar eersteklasser De Jodan Boys.

Coster was eerder trainer van ARC O-23 en Vrouwen 1 en speelde zelf tot 2016 betaald voetbal bij onder meer ADO, Volendam en RKC. Voorzitter Irma Ligtvoet licht het besluit toe: “We hebben met Mark zeven jaar lang een uitstekende trainer gehad. Hij is met de ARC-selectie gepromoveerd in 2019 en heeft in de daaropvolgende seizoenen nadrukkelijk meegespeeld om de prijzen in de 4e Divisie. Dit seizoen is tot nu toe teleurstellend verlopen. Het doel was om bij de eerste vijf te eindigen en te strijden voor een periodetitel, maar de realiteit is dat we nu in de degradatiezone staan. En met vier punten uit de laatste acht wedstrijden lijkt de negatieve spiraal met Mark aan het roer niet meer te worden doorbroken. Met nog een kwart seizoen te gaan hebben we de kansen nog in eigen hand. Het team heeft naar onze overtuiging nieuwe energie nodig. De club dankt Mark voor zijn enorme inzet voor de club en wenst hem alle succes voor de toekomst.”

Per direct

Coster neemt per direct de trainingen over. Ook zal hij aanstaande zaterdag op de bank zitten als interim-trainer. Dan neemt de Alphense Racing het op tegen SJC. Door zijn activiteiten voor ARC kent Coster de selectie goed. 

Vanaf volgend seizoen gaat Remco Tuinenburg de Alphense hoofdmacht leiden.