The Promised Land.
The Promised Land. (Foto: Aangeleverd)

Binnenkort in Parkvilla

ALPHEN - Parkvilla komt binnenkort met nieuwe films, cursussen en theatervoorstellingen. Laat je alvast verrassen en kijk wat je kunt doen in Parkvilla.

Theater: KASSETT en ArtEZ | MARTHA reprise

Precies 99 jaar lang was de Martha-Stichting een tehuis voor 'onverzorgde kinderen'. Niet enkel een weeshuis, maar ook een plek voor verwaarloosde of mishandelde kinderen. De herinneringen zijn eindeloos. De voorstelling is zaterdag 30 maart te zien.

Cursus: Batik workshop

Docent Olga de Bie is fashion designer en heeft jarenlang ervaring in het ontwerpen van dessins voor textiel. Haar interesse gaat uit naar traditionele verf- en printtechnieken. Olga geeft zaterdag 6 april de workshop batik. Tijdens de workshop tekenen cursisten een eigen ontwerp op stof. Met een tjanting, een speciale was-pen, en natuurvriendelijke soja-was wordt de tekening overgetrokken.

Film: The Promised Land

Het is 1755 in Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom.

Film: Bonnard, Pierre et Marthe

Als de schilder Pierre Bonnard de raadselachtige Marthe ontmoet, is hij op gelijk verliefd. Onafscheidelijk vanaf de eerste minuut verruilt het stel de kleine Parijse studio voor een groot, afgelegen huis waar Pierre volop kan schilderen. Zijn kunstzinnige vriendengroep heeft echter zijn bedenkingen bij deze nieuwe muze.


Meer informatie en tickets vind je op www.parkvilla.nl

Man die schildert