Winst en verlies voor Roy Hoogendoorn in Olympia’s Tour.
Winst en verlies voor Roy Hoogendoorn in Olympia’s Tour. (Foto: Aangeleverd)

Winst en verlies voor Roy Hoogendoorn in Olympia’s Tour

BOSKOOP - Boskoper Roy Hoogendoorn (22) won de tweede etappe van Olympia’s Tour door Nederland. In het Groningse Baflo mocht het talent van wielerploeg Metec-Solarwatt ook de gele leiderstrui aantrekken. 

"Mijn grootste succes tot nu toe," aldus Hoogendoorn die ook een goed marathonschaatser is in de ploeg van Elfstedenwinnaar Henk Angenent. "Ik sprintte duidelijk sneller dan de andere zeven van de kopgroep. Met een fietslengte voorsprong." 


Een dag later moest hij het geel inleveren bij de Duitser Teutenberg en werd plaats twee zijn deel. Nog een dag later in Ruurlo zakte Roy naar plek drie op de ranglijst. "Tijdens de vierde rit had ik helaas een slechte dag en kon ik niet mee met de kopgroep van tien renners," reageerde hij teleurgesteld. Op de laatste dag naar Tiel stond het verdedigen van de derde positie voorop. Wat onder koude, natte omstandigheden richting Tiel niet lukte. Verkleumd werd Hoogendoorn 55e en zakte in het algemeen klassement naar plaats zessentwintig. Ook de Boskoopse boomkweker Frits van Gemeren kwam in het nieuws. In slecht weer was hij in Bruinisse niet bij de eersten weg te slaan. Hij finishte als vijfde. Slechts 25 renners van de 65 reden de Zeeuwse koers uit.