Mark Huele van Fit Five Fystiotherapie.
Mark Huele van Fit Five Fystiotherapie. (Foto: aangeleverd)

Rug Reset Therapie is de hoop bij chronische lage rugpijn

Eigenaar Mark Huele van Fit Five Fysiotherapie is gespecialiseerd in chronische en recidiverende lage rugpijn. Als fysiotherapeut heeft hij als specialisme neurokinetische therapie. Een behandelmethode die disbalansen opspoort in de beweegpatronen van het lichaam, deze met speciale technieken corrigeert, zodat het beweegpatroon zich weer herstelt. Naast fysiotherapeut is Mark ook Physis Specialist. Dit is een iemand die naar de totale vitaliteit kijkt in relatie tot de klachten.

Mark Huele van Fit Five Fysiotherapie kijkt naar totale vitaliteit in relatie tot de klachten

Hij vertelt: "Gaande mijn carrière als fysiotherapeut zag ik dat de huidige wijze van behandelen niet altijd het gewenste resultaat gaf. De fysiotherapeut, huisarts en specialist, ze werken allemaal binnen hun eigen kader. Allemaal eilandjes waar iedereen zijn eigen ding doet. Als het één niet helpt gaan we iets anders proberen. Slaap je slecht en sta je op met rugpijn, dan krijg je een slaapcoach. Of het zal wel stress zijn. Maar is dit ook echt de oorzaak of zijn we aan het afvinken? Dit leidt tot frustratie bij de patiënt, die zich niet gehoord voelt. Die soms krijgt te horen dat het tussen de oren zit of er mee moet leren leven."

Om die reden is hij anders gaan denken en kijken naar het lichaam. "Een brede blik op de totale mens. Het zoeken naar fouten in hoe de patiënt beweegt. Afwegen wat de invloed is van oude blessures, operaties, bevallingen en de vitaliteitsdomeinen. Wat doen zaken als slaap, stress, ademhaling, immuunsysteem, voeding en bewegen nou echt op die rugpijn. Hoe dominant is die slaap nou eigenlijk. Is het niet beter om de obstipatie aan te pakken of ademhaling. Is het corrigeren van de beweegpatronen nodig of heeft de patiënt een verkeerde voorstelling van de achterliggende oorzaken."

Brede visie op lage rugpijn

Deze reis heeft ertoe geleidt dat hij de zogeheten Rug Reset Therapie heb ontwikkeld. "Dat is een behandelwijze met een brede visie op lage rugpijn. Een therapie waarbij de intake mega belangrijk is. Waar vragen over heesheid in tijden van stress, vermoeidheid, nachtrust net zo belangrijk zijn als het huidige klachtbeeld, oude blessure en operaties. Waar zit de grootste trigger in jouw lichaam. Waar moet je behandelen om echt impact te maken en klachtenvrij te worden."

In een wereld waarin velen langdurig met rugpijn worstelen, biedt Mark Huele een vernieuwende benadering met zijn therapie. Als specialist in chronische en terugkerende lage rugpijn heeft Huele de traditionele behandelmethoden herzien, gericht op het identificeren en corrigeren van disbalansen in beweegpatronen.

'Huidige aanpak leidt vaak tot frustratie bij patiënten' 

Als ervaren fysiotherapeut en Physis Specialist richt hij zich niet alleen op het verlichten van symptomen, maar op de totale vitaliteit van zijn patiënten. Hij benadrukt de noodzaak van een brede blik op de mens, waarbij factoren als slaap, stress, ademhaling, immuunsysteem, voeding en beweging in samenhang worden beschouwd.

Frustratie bij patiënten

"De huidige aanpak van rugpijn leidt vaak tot frustratie bij patiënten, die zich niet begrepen voelen," zegt Mark. "Het is tijd om anders te denken en te kijken naar het lichaam als geheel. Wat is de invloed van oude blessures, operaties, bevallingen en de verschillende vitaliteitsdomeinen op rugpijn?"


Marks Rug Reset Therapie begint met een uitgebreide intake, waarbij vragen over stress, vermoeidheid, slaap en andere aspecten van het dagelijks leven net zo cruciaal zijn als het bespreken van huidige klachten en medische geschiedenis. De therapie is afgestemd op de individuele behoeften van elke patiënt, waarbij de focus ligt op het vinden van de belangrijkste triggers en het aanpakken van de wortel van de rugpijn.

Eigen verhaal

"Elke patiënt heeft zijn of haar eigen verhaal," benadrukt Mark. "Door de Rug Reset Therapie kunnen we een diepgaand begrip krijgen van wat er echt speelt en gerichte stappen nemen naar een leven vrij van rugpijn."

Met zijn innovatieve aanpak biedt Mark Huele niet alleen hoop aan degenen die al lang met rugpijn kampen, maar opent hij ook deuren naar een nieuwe visie op de behandeling van dit veelvoorkomende probleem. Fit Five Fysiotherapie staat symbool voor verandering en vooruitgang in de aanpak van chronische lage rugpijn.

Anders ernaar kijken

"Dagelijks zie ik in mijn praktijk mensen met lage rugpijn. Dat is voor mij niet zo vreemd, omdat dit mijn specialisme is. Wat opvalt dat er een grote groep mensen is die al heel lang met rugpijn rondlopen. Ze zijn al overal geweest van therapeut tot specialist, maar niemand heeft een oplossing. De één heeft te horen gekregen dat het chronisch is en de andere moet er mee leren omgaan. Toch is er voor velen nog hoop, alleen zullen we dan anders naar de lage rugpijn moeten gaan kijken", zegt hij tot slot.


Voor meer informatie: Fit Five Fysiotherapie, Stationsweg 12, 1441 EJ Purmerend. Het telefoonnummer is 06 55 13 10 71. Of kijk op www.fitfivefysio.nl