Afbeelding
(Foto: )

Werkgevers, durf meer out of the box te denken

BaanBereik kijkt met een geweldig gevoel terug op 2023. In dit lustrumjaar heeft de full service uitzendorganisatie het 12,5 jarig bestaan én de 8135 matches tussen werkzoekenden en opdrachtgevers die in deze periode tot stand zijn gekomen, groots gevierd met een jubileumfeest. Met vestigingen in Heerhugowaard en Zwaag is BaanBereik rotsvast verankerd in Noord-Holland. Het nieuwe jaar staat in het teken van het grijpen van kansen om in nog grotere mate top of mind te zijn bij het bedrijfsleven, werkzoekenden en zzp’ers. Geen beter moment om hiermee te starten voor de regio Alkmaar dan Hallo2024!


In de werkwijze van BaanBereik staan de kernwaarden persoonlijk, plezier en resultaatgericht centraal. ‘Het draait er bij ons om dat mensen met plezier naar hun werk gaan, energie uit hun baan halen, productief zijn, dat collega’s het prettig vinden om met ze te werken en zij de beste versie van zichzelf zijn. Daarnaast streven we bij BaanBereik naar tevreden medewerkers en opdrachtgevers. Dit doen wij door met hen mee te denken én te denken in kansen. We zijn eerlijk, nieuwsgierig en houden van snelheid’, vertelt directeur/eigenaar Mona Roorda. ‘Persoonlijk contact zien we als de basis voor een goede samenwerking.


Door werkzoekenden en klanten goed te leren kennen, kunnen we de perfecte match tot stand brengen. We zijn ervan overtuigd dat wij met deze persoonlijke benadering in de huidige periode het verschil maken. Ondanks de schaarste in de markt hebben wij een ontzettend groot bestand met goede kandidaten die vanuit een andere baan op zoek zijn naar baanverbetering, verandering of meer uitdaging.’

Out of the box denken

In een arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is, is BaanBereik ook toonaangevend dankzij de eigenzinnige visie. Kandidaten worden voorgesteld op hun karakter, kunnen en ambitie. ‘In de praktijk betekent dit soms dat het CV niet direct aansluit op de vacature, maar dat wij wel de juiste kandidaat voorstellen. Veel bedrijven denken nu nog te veel in hokjes en daarmee krijg je niet de ideale kandidaat. Wij zijn ervan overtuigd dat bedrijven zich moeten openstellen voor de mensen die weliswaar niet het papiertje hebben, maar wel capabel zijn. Daarbij adviseren wij ook om direct actie te ondernemen als er een goede kandidaat wordt voorgesteld, want die heeft vaak nog veel meer sollicitaties lopen’, licht directeur/eigenaar Annemiek van Leeuwen toe.

Kracht van de nieuwe generatie 

Verder wijzen Mona en Annemiek op de kracht van de nieuwe generatie. ‘Die neemt namelijk zo iets nieuws mee. Bij BaanBereik hebben wij in de afgelopen periode veel stagiaires over de vloer gehad en we hebben ontzettend veel van ze geleerd. We merken dat veel jongeren zoekende zijn omdat zij zoveel keuze hebben dat ze daardoor nog niet precies weten wat ze willen. Daarom raden we het bedrijven ook aan om de nieuwe generatie enthousiast te maken voor hun vakgebied, want dan haal je die goed opgeleide jonge talenten in huis. Daar liggen de kansen van nu en dat is key.’

Bel of mail naar:

Mona Roorda: 06 304 380 01
mona.roorda@baanbereik.nl
Annemiek van Leeuwen: 06 304 013 63
annemiek.vanleeuwen@baanbereik.nl

Afbeelding