Genieten van ambachtelijke producten.
Genieten van ambachtelijke producten. (Foto: aangeleverd)

Kleurrijke marktplaats in bruisend centrum

SCHAGEN - Het bruisende centrum van Schagen wordt tijdens Paasvee, tussen half negen en twee uur, weer omgetoverd tot een kleurrijke marktplaats vol gezelligheid en leuke kraampjes. Dit jaar kunnen bewoners en bezoekers zich weer verheugen op een diverse verzameling aan stalletjes op de Gedempte gracht en de Nieuwe Laagzijde. Carol Dieteman, de sturende kracht achter de markt, kijkt reikhalzend uit naar dit kleurrijke evenement. Ze nodigt iedereen uit om langs te komen en te genieten van al het moois dat de markt te bieden heeft.

Lokale ondernemers Van heerlijke stukken jonge en oude kaas tot trendy dames- en herenschoenen, inclusief sportexemplaren, er is voor ieder wat wils. Lokale ondernemers presenteren hun waren en overige aanbieders pronken met hun assortiment, variërend van lederwaren tot aan puzzels en zoete lekkernijen, zoals chocolade en truffels.


Lekkere trek Evian Thuiszorg is aanwezig, net als een imker met zijn zelfgemaakte honing en bijenartikelen. Voor de liefhebbers van edelstenen en mineralen is er eveneens een kraam, en wie trek krijgt, kan genieten van ambachtelijke worsten en overheerlijke poffertjes en stroopwafels.

Mode, sieraden en boeken 

Voor de modeliefhebbers is er een eigentijdse kledingkraam en poppenmoeders kunnen terecht voor unieke zelfgemaakte poppenkleding. Ook aan sieraden is gedacht, met een kraam vol prachtige juwelen. De lokale bakker presenteert zijn versgebakken brood en banket, en een gepassioneerde kinderboekenschrijver verkoopt niet alleen zijn boeken, maar toont ook zijn tekenkunsten.

Vlooien- en kofferbakmarkten 

Achter dit bruisende geheel zit de gedreven Carol, die al 28 jaar lang markten organiseert. Van vlooienmarkten in sporthallen in de winter, tot kofferbakmarkten in de zomer. En nog enkele jaarmarkten. Ze verzorgt in totaal wel zo'n 100 markten per jaar. Wat begon als een uitdaging groeide uit tot een succesvolle onderneming.

Leuke vondsten 

"Al 28 jaar lang zorg ik, samen met mijn ouders en een team van partners, dat elke markt tot in de puntjes is verzorgd. Van opbouw tot afhandeling. Ik let hierbij altijd op de indeling, zodat de diverse branches goed verdeeld worden over de kramen.” Carol is ook altijd op de markten aanwezig, om er zeker van te zijn dat alles met zorg geregeld wordt. Waardoor bezoekers kunnen genieten van een gezellige dag vol ontdekkingen en leuke vondsten.

Een gezellige dag vol ontdekkingen en leuke vondsten.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding