Een echte publiekstrekker voor de liefhebbers van landbouwmachines uit het hogere segment.
Een echte publiekstrekker voor de liefhebbers van landbouwmachines uit het hogere segment. (Foto: Johan Brouwer)

'Onze klanten spelen in de Champions League!'

DIRKSHORN - Op hun oude en vertrouwde plek aan de Nieuwstraat in Schagen staan ze dit jaar weer opgesteld: een deel van het imposante machinepark van landbouwmechanisatiebedrijf J. van der Sluis B.V.. Een echte publiekstrekker voor de liefhebbers van landbouwmachines uit het hogere segment.

Al sinds 1962

Op dit moment liggen de weilanden rondom Schagen er nog kalmpjes bij, maar binnenkort gonst het er van de bedrijvigheid. Het startschot voor die bedrijvigheid wordt traditiegetrouw gegeven tijdens de jaarlijkse Paasveetentoonstelling in het centrum van Schagen. Loonbedrijven uit de weide omtrek laten daar vol trots de machines zien die zij in de afgelopen winter hebben aangeschaft. Grote kans dat deze machines bij Landbouwmechanisatie- en Intern Transportbedrijf J. van der Sluis B.V. uit Dirkshorn vandaan komen. Eigenaar Jan van der Sluis: "We kunnen wel zeggen dat onze klanten op hun vakgebied in de Champions League spelen. Goed materieel is daarbij cruciaal. Al sinds 1962 mogen wij hen van dienst zijn met de levering en onderhoud van landbouwmachines.”

Ieder moment van de dag

Met vier locaties in Noord-Holland en een locatie in Zuid-Holland, moderne werkplaatsen, volledig uitgeruste servicebussen en een magazijn met meer dan honderdduizend onderdelen, staan de mannen en vrouwen van J. van der Sluis op ieder moment van de dag klaar voor hun klanten. Verkoopleider Johan Goudsblom: "Wij vertegenwoordigen de sterkste merken op het gebied van landbouwmachines, zoals Fendt, Valtra en KUHN.” Sinds kort is het bedrijf ook dealer van het A-merk Thaler, een van de grootste fabrikanten van wielladers en knikladers in Europa. "Een heel mooi, robuust en betrouwbaar merk uit Zuid Duitsland . Passend in de lijn van de andere merken die we voeren. Als onze klanten moeten planten, zaaien of oogsten, dan moeten ze dat vol gas kunnen doen. Met de schaalvergroting en klimaatverandering wordt dat optimale moment steeds kritischer. Zij kunnen zich geen stilstand veroorloven. Met ons als partner kunnen ze vertrouwen op voldoende capaciteit en beschikbare machines!”, zegt Johan.

Geluk

Ook op hun vakgebied volgen de ontwikkelingen zich snel op. Jan: “Wat we dertig jaar geleden niet voor mogelijk hielden, kan tegenwoordig met behulp van automatisering en robotisering. Dit vraagt wel het een en ander van het opleidingsniveau van de servicemonteurs. Met inzet van GPS, sensortechnologie, ICT en robotisering kan de productie geoptimaliseerd worden, maar wordt het ook een steeds grotere uitdaging om eventuele storingen te verhelpen. Dat vraagt om een servicemonteur plus. En laten we eerlijk zijn: je moet ook soms geluk hebben. Als je bij een storing aan de goede kant begint, heb je het snel gevonden. Dat kan ook wel eens anders zijn. Maar onze klanten weten: we zorgen er altijd voor dat het in orde komt. Die zekerheid kunnen wij ze bieden.” 

Johan vult aan: “Onze organisatie is erop ingericht dat de agrariër zo snel mogelijk weer voort kan. We zijn gefocust op ons eigen werkgebied, voeren A-merken die op elk gebied voorop lopen, bieden de hoogst mogelijke servicegraad en werken met en voor de grootste professionele bedrijven in de agrarische sector.”

Zuiniger, stiller, schoner

Een viercilinder tractor, 164-224 pk, hoog gespecificeerd qua, techniek, elektronica, comfort, laag motortoerental en brandstofgebruik: vraag Johan naar een van de nieuwste revolutionaire dieseltractors van Fendt en hij raakt er niet over uitgepraat. “Deze tractor is zuiniger, stiller, schoner. Ja, ik kan daar na al die jaren dat ik hier werk, nog steeds heel enthousiast van worden. Ook de meest recente ontwikkeling: de introductie van een volledig elektrische Fendt tractor, volgen we met heel veel belangstelling.”


Wat kunnen de bezoekers van de 123e editie van Paasvee dit jaar verwachten op de stand van J. van der Sluis? Johan: "Of je nu wel of niet in de agrarische sector werkzaam bent: het grote aantal pk's van het rollend materieel van ons bedrijf zal ook dit jaar weer indruk maken op de bezoekers van Paasvee. We rijden onze paradepaardjes 's morgens vroeg om kwart voor zeven de Nieuwstraat in. Direct uit de showroom en volledig gepoetst. Met heel het team kijken we enorm uit naar woensdag 20 maart. Paasvee is voor ons allemaal één grote reünie!”

Al sinds 1962.