Een indrukwekkende vertoning van de nieuwste landbouwtechnologieën.
Een indrukwekkende vertoning van de nieuwste landbouwtechnologieën. (Foto: aangeleverd)

Mechanisatiebeurs tijdens Paasvee

SCHAGEN - In de aanloop naar het jaarlijkse Paasveetentoonstelling in Schagen, maakt de mechanisatiebeurs zich op voor een indrukwekkende vertoning van de nieuwste landbouwtechnologieën. Albert van Bruggen, Berna Houtenbos en hun toegewijde team zijn druk bezig met het organiseren van de staanplaatsen voor de machines die de avond en in de vroege ochtend voor het evenement worden opgesteld.

Een Innovatieve Showcase van Agrarische Technologie

De deelnemende bedrijven hebben van tevoren aangegeven hoeveel vierkante meters ze willen gebruiken, wat vervolgens wordt verdeeld over de Nieuwstraat, Markt en gedempte gracht. Op de Nieuwstraat zullen vooral de grotere machines te vinden zijn, maar er zijn ook kramen met diverse makelaars, financiële adviseurs en zelfs kinderopvang. 


Opvallend is de aanwezigheid van bedrijven gespecialiseerd in damwand voor de bouw van loodsen. AB Vakwerk uitzendbureau, dat onlangs is samengegaan met Herenbosch en nu een van de grootste werkgevers is op allerlei gebieden is ook van de partij. Ongeveer 40 tot 45 loonwerkers en mechanisatiebedrijven uit de wijde omgeving zullen paraat staan met hun nieuwste machines en innovaties. 

Van revolutionaire veldspuit tot elektrische robot

 

Een aantal opvallende hoogtepunten zijn:

Loonbedrijf Poland uit Zijdewind presenteert een revolutionaire veldspuit die vloeibare kunstmest met behulp van GPS exact op de gewenste plek neerlegt.

Mechanisatiebedrijf v.d. Sluis komt met een Fendt verreiker voorzien van een in hoogte verstelbare cabine.

Loonbedrijf Houtenbos in samenwerking met v.d. Sluis tonen de nieuwste rondebalenpers van Kuhn.

Kramer Burgerbrug is tevens een pionier op het gebied van schoffelbalken met camera besturing. En laten een elektrische robot voor het efficiënt maaien van gazons en voetbal velden showen.

Oldtimer Tractoren

Een nostalgisch tintje wordt toegevoegd met een aantal prachtige oldtimer tractoren, die bezoekers meenemen naar hoe het agrarische landschap er vroeger uitzag.

Boeiend en informatief


De mechanisatiebeurs belooft een boeiende en informatieve ervaring te worden, waar zowel agrariërs als geïnteresseerde bezoekers de kans krijgen om de laatste ontwikkelingen in de landbouwtechnologie te ontdekken. 


Mis het niet op de Paasvee in Schagen.

Geniet met het hele gezin van de indrukwekkende beurs.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Een indrukwekkende vertoning van de nieuwste landbouwtechnologieën