Joep actief als agrarische makelaar en NRVT-taxateur in agrarisch onroerend.
Joep actief als agrarische makelaar en NRVT-taxateur in agrarisch onroerend. (Foto: aangeleverd)

Dekker Agrarische Makelaardij en Agrarische Taxaties

SCHAGEN - Als zoon van een melkvee- en vleesveehouder in Schagen, weet makelaar/taxateur Joep Dekker als geen ander hoe de agrarische wereld in elkaar steekt. Zijn opleiding heeft hij aan de Hogere Landbouwschool in Leeuwarden genoten, waarna hij 20 jaar als agrarisch adviseur bij een grote financiële instelling heeft gewerkt en sinds acht jaar alweer actief is als agrarische makelaar en NRVT-taxateur in agrarisch onroerend goed in geheel Noord Holland.

Sinds Dekker Agrarische Makelaardij & Agrarische Taxaties (DAM) vorig jaar in Schagen zelfstandig van start is gegaan, heeft hij vele agrarische ondernemers van dienst kunnen zijn. De werkzaamheden van DAM bestaan voornamelijk uit drie diensten: 

Het begeleiden van aankoop en verkoop van agrarisch onroerend goed

De meeste mensen weten wel waarom ze een verkoopmakelaar in zouden schakelen, maar waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen? DAM kan daarover kort zijn: “Omdat je als agrariër maar eenmalig of een paar keer in je leven onroerend goed aan- of verkoopt, terwijl de makelaar dagelijks met dit bijltje hakt.”


De agrarisch makelaar fungeert als vakkundige medestander, hij verzorgt de onderhandelingen, de bezichtigingen, heeft kennis van uw sector en denkt met zijn klanten mee in hun bedrijfsplannen. Daarnaast begeleidt DAM ook agrariërs in trajecten met de overheid en andere instanties. Denk aan het realiseren van een zonneweide of het vestigen van een recht van opstal of onteigeningen.

Het opstellen van taxatierapporten van agrarisch onroerend goed

Vaak gebruikt voor fiscale herwaardering, maar ook in verband met aankoop van onroerend goed of op verzoek van een bank.

Agrarische productierechten

Ook de bemiddeling in agrarische productierechten, zoals fosfaatrechten en ammoniakrecht behoort tot de werkzaamheden. Bij DAM voel je de liefde voor het agrarische vak, want boer zijn is niet alleen een beroep, dat zit in je bloed. DAM 'De toegang tot agrarisch vastgoed'. Wij komen graag bij U op de Dam voor een lekkere kop koffie, de gevulde koek voor bij de koffie nemen wij mee.


U kunt contact opnemen met DAM via: info@dekkeragrarischemakelaardij.nl