Afbeelding
(Foto: Paasvee Rhenen)

Paasvee in Rhenen en Schagen

LANDELIJK - In 1993 waren er nog in tien plaatsen in Nederland paasveetentoonstellingen. Hiervan zijn er thans nog twee over, te weten in Rhenen en Schagen. Schagen is de enige Paasveetentoonstelling in de open lucht. Wegens veeziekten en strengere overheidsmaatregelen worden de tentoonstellingen steeds schaarser. 

Rhenen heeft indoor Paasvee

In Rhenen vond zaterdag 9 maart 2024 de 90ste Paasveetentoonstelling plaats. De vleeshandel en de kwaliteit van de (rund-)veestapel bevorderen. Dat is het doel van deze traditionele tentoonstelling. 


De Paasveetentoonstelling van Rhenen kent een rijke historie. Op 16 oktober 1926 besloot de gemeenteraad van Rhenen, in het kader van zijn wettelijke verantwoordelijkheid voor de markten, tot de oprichting van de Stichting De Marktcommissie. Sinds ten minste 1925 wordt dit evenement in Rhenen georganiseerd, eerst op het Fred. van de Paltshof en later op het Koningshof in het stadscentrum. In de naoorlogse jaren bevond de remise van vervoersmaatschappij Centraal Nederland zich bij de Rijnbrug, en van 2005 tot 2019 was de manege Blauwendraad de thuisbasis. Voor het eerst in 2023 zijn zij welkom bij Stal van Miltenburg aan de Stokweg 9 in Rhenen.

Afbeelding