Guus Til open Rabo AZ Foodtour.
Guus Til open Rabo AZ Foodtour. ((Foto: Ed van de Pol))

Rabo AZ Foodtour trapt af

HEERHUGOWAARD/ALKMAAR - Gezonde voeding. Daar draait het allemaal om tijdens de Rabo AZ Foodtour. Te veel kinderen eten ongezond en daar moet deze tour verandering in brengen. De officiële aftrap was dinsdagochtend 5 maart bij het Jenaplan Kindcentrum de Zonnewijzer aan de Middenweg in Heerhugowaard, waar onder meer AZ'er Guus Til de jongeren inspireerde.

Niet alleen Guus Til was onderdeel van de campagne, want de AZ-selectie verdeelde zich deze ochtend over 65 basisscholen in Noord-Holland. De Foodtour is een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staan.

Thema

Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Gezond eten is belangrijk voor profvoetballers, maar zeker ook voor kinderen. Met filmpjes van AZ-spelers, trainers en voedingsdeskundigen wordt de lesstof aan de klas voorgeschoteld. Vervolgens voeren de leerlingen de opdrachten uit, vastgelegd in vlogs, waarmee ze kans maken op een Foodclinic bij AZ.

GreenPort

Dankzij GreenPort Noord-Holland Noord en LTO Noord kunnen klassen een teler in de buurt bezoeken. Hier leren ze dat er veel voedingsproducten die ze eten gewoon uit Noord-Holland komen.Marbel de Graaf-Montsma, bestuurslid van LTO Noord: "De agrarische sector is beeldbepalend in Noord-Holland. Met ruim 5000 agrarische bedrijven zijn wij een 'proeftuin' voor Nederland. Zo leuk dat we kinderen dit nu ook kunnen laten beleven".

Samenwerking

Vier Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden de Rabo AZ Foodtour samen met AZ Alkmaar en Greenport Noord-Holland Noord. Begin dit jaar sloten de zes gemeenten van JOGG-regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aan. En nu is LTO Noord ook aangesloten.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten