Regionaal Jeugdorkest Artiance.
Regionaal Jeugdorkest Artiance. ((Foto: Gerard P Koopen))

Op tournee in Hongarije

ALKMAAR - Het Regionaal Jeugdorkest Artiance gaat op tournee in de Hongaarse zusterstad Tata. Een touringcar met meer dan zestig jongeren en begeleiding vertrekt 26 april richting Tata. Een half jaar geleden bezocht een delegatie van Artiance Tata geweest om kennis te maken en de tournee te plannen. Deze dagen hebben veel losgemaakt op het gebied van samenwerking en uitwisseling op het gebied van kunst- en cultuureducatie.

"Naast het klassieke repertoire met componisten als W.A. Mozart, wordt er muziek uitgevoerd van Nederlandse bodem: J. Van Bree, U. Van Wassenaar, W. Pijper en L. Van Goudoever. Het is jammer dat deze componisten niet meer bekendheid genieten, want het is wonderschone muziek die niet onder doet voor de grote componisten", aldus dirigent Otto de Jong. "Daarnaast worden er Hongaarse liederen uitgevoerd samen met jongeren en kinderen uit Tata. Er wordt hard gerepeteerd en er zijn al videoboodschappen over en weer gegaan, het orkest is er klaar voor en heeft er enorm veel zin in". Deze tournee krijgt volgend jaar een vervolg. Otto de Jong: "4 mei 2020 mag het jeugdorkest het herdenkingsconcert uitvoeren in de Grote of Sint-Laurenskerk. Voor die gelegenheid worden er jonge muzikanten uitgenodigd uit Tata, Darmstadt en Bath om mee te spelen."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten