Tussen het fietsen door op bezoek bij de boer.
Tussen het fietsen door op bezoek bij de boer. ((Foto: Le Champion))

Met z'n duizenden door de polder

ALKMAAR - Maar liefst vijfduizend fietsers stapten zaterdag vanuit Alkmaar, Oostzaan en Hoorn op de fiets voor de traditionele Ronde van Noord-Holland. Grote pelotons reden door het Noord-Hollandse landschap, zwoegend door de koude wind en een heerlijke lentezon, langs de prachtige bollenvelden die in bloei stonden. Na 40, 60, 110 of 160 km waren de meeste deelnemers warm gefietst na een frisse start en kon er in het zonnetje, afgewisseld met een enkele bui, worden nagenoten van een sportief begin van het weekend.

Deelnemers aan de twee langste afstanden deden een groot deel van de provincie aan via onder andere Castricum, Alkmaar, Schoorl, Medemblik en Purmerend. In een rustig tempo haalden toerfietsers, vriendenclubjes en beginnende racefietsers een stempel op één van de vele gezellige posten. Zo kon er dit jaar een stempel gehaald worden bij de boer. Deelnemers aan de 160 km namen een kijkje op melkveebedrijf Houtenbos in Schagen. Een echte Noord-Hollandse toevoeging. Na het voltooien van hun afstand konden de deelnemers bij de finish het felbegeerde tegeltje in ontvangst nemen.

Hartstichting

Er werd vandaag een bedrag van € 6.936 bij elkaar gefietst voor de Hartstichting. Dit bedrag is het resultaat van alle vrijwillige bijdragen die de deelnemers bij hun inschrijving aan dit goede doel hebben gedoneerd. Bij de sporthal in Oostzaan werd de cheque met dit schitterende bedrag door Ruud van der Velde namens Le Champion aan Stèphanie Karlsson, sponsormanager acties en events van de Hartstichting, overhandigd. De volgende Ronde van Noord-Holland wordt gereden op zaterdag 25 april 2020.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten