Staartstuk van een Amerikaanse B-17 bij Bobeldijk in 1944 (Foto: aangeleverd)

Lezing Luchtoorlog West-Friesland

ALKMAAR - Stichting Historisch Oudorp organiseert dinsdag 23 april een lezing over het verloop van de luchtoorlog van 1940 tot 1945 boven de regio West-Friesland. In Wijkcentrum De Oever is vanaf 20.00 uur de deur geopend.

Het verloop van de luchtoorlog van 1940 tot 1945 boven de regio West-Friesland werd vooral bepaald door vliegveld Bergen. Dit van oorsprong Nederlandse vliegveld werd door de Duitse Luftwaffe gebruikt als dag- en vooral nachtjagersbasis. Ter ondersteuning daarvan werd een grondradarstation bij Medemblik gebouwd. West-Friesland werd daardoor al snel het toneel van neergeschoten geallieerde toestellen. Later in de oorlog zou de regio een belangrijke rol spelen in verband met de wapendroppingen voor het Verzet.

Luchtaanvallen

Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan deze luchtoorlogincidenten, maar ook wordt ingegaan op diverse luchtaanvallen en fotoverkenningen in deze regio. De lezing wordt ondersteund door een grote hoeveelheid nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal.

Aanmelden kan via mevrouw Tromp mjtrompbos@outlook.com

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten