Groep 5 van DURV! school Tochtwaard krijgt een rondleiding door de wijktuin aan de Rekerdijk
Groep 5 van DURV! school Tochtwaard krijgt een rondleiding door de wijktuin aan de Rekerdijk ((Foto: aangeleverd))

Biologisch tuinieren voor leerlingen

ALKMAAR - Leerlingen van groep 5 van DURV! school Tochtwaard stonden onlangs voor het eerst in hun eigen 'schooltuin'. De komende maanden blijven ze, 15 dinsdagen lang in totaal, werken aan milieuvriendelijk tuinieren.

Onder leiding van meester Viktor van de Biobus kregen zij eerst een rondleiding langs de minituintjes, de kikkervijver, de composthoop, het insectenhotel en de vogelkastjes. Terwijl boven hen een specht met luid geklop en getik bezig was een populier uit te hollen, maakten de DURV! leerlingen kennis met de spelregels van het kleine tuintjescomplex aan de Rekerdijk.

Wisselend thema

De activiteiten op de schooltuin, die met name gericht zijn op milieuvriendelijk tuinieren, zullen door een schooltuin docent Viktor van de Biobus worden begeleid. Elke week is er een ander thema, zoals de kringloop, het composteren, water, dieren en ongedierte in de tuin en gewenst en ongewenst gewas. Zo leren kinderen buiten veel over de natuur. Alle leerlingen kregen vervolgens een stukje tuin toegewezen, waar zij de komende tijd aan gaan werken. Omspitten, zaaien, water geven en onkruid wieden. Er moet flink wat gebeuren voordat de oogst in de zomer gereed is.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten