(Foto: aangeleverd)

Voorjaarswandeling in de duinen

BERGEN - IVN gids Jos Bos neemt belangstellenden zondag 12 mei mee op een voorjaarswandeling door het duingebied.

Het voorjaar is begonnen en dat is duidelijk te horen en te zien. Het duingebied is ooit als stuivend land begonnen. Is jachtgebied geweest en nu een waterwinterrein. Nieuwe inzichten laten soms het gebied veranderen. Een prachtig gebied voor onder andere duinhagedis, boompieper en andere vogels. Grote grazers zoals Schotse hooglanders en Konikpaarden doen het voorwerk voor kleine grazers bijvoorbeeld konijnen waar vlinders weer hun voordeel hebben. Een wandeling voor het hele gezin door de duinen bij de Schaapskooi van Bergen!

De start is om 10.15 uur bij de parkeerplaats Uilenvangerweg en het einde is tegen 12.00 uur bij de Schaapskooi waar de bezoekersruimte van het IVN geopend is. Daar is koffie en warme chocolademelk te verkrijgen en kan gebruik gemaakt worden van het toilet.

Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (er is een kaart-automaat bij de parkeerplaats). Er geldt een bijdrage van 2,50 per persoon. Kinderen en leden IVN/KNNV

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten