Cabaretier Luuk Ransijn.
Cabaretier Luuk Ransijn. ((Foto: (foto: aangeleverd)))

Rake teksten jonge cabaretier Luuk Ransijn

ALKMAAR – Hij is jong, zeer talentvol en weet erg goed wat hij wil, Alkmaarder Luuk Ransijn maakt flinke stappen op de lange weg naar de grote cabaretpodia.

Hij is net negentien jaar geworden en heeft al een zelf geschreven cabaretprogramma op zijn naam staan. Niet avondvullend, maar wel met mooie teksten en goede liedjes: "Ik wil muzikaal cabaret brengen. Zeg maar een programma met fifty/fity wat betreft liedjes en conferences. Alles zelf geschreven. Waarbij ik me begeleid op de piano. Poëtische teksten spreken me erg aan, hebben me ook geïnspireerd. Maar ik zoek toch ook de rauwe kant van de actualiteit op." Het blijkt uit Jegor, een lied uit zijn eigen hart waarin hij hard afrekent met wat hij de 'regelrukkers' noemt.

In de wereld van het cabaret biedt talent geen enkele garantie op succes. Je moet vlieguren maken, om vertrouwd te raken met de harde planken van het podium: "Ik heb in Alkmaar en omgeving al veel opgetreden. Vanaf mijn veertiende. Bij het Kuub-festival, bij Alkmaars Talent, waar het maar kon. Ik heb nu het geluk dat cabaretière Sara Kroos me coacht. Ik mag bij haar in het voorprogramma optreden. Daarmee ga ik door het hele land, maar helaas zit een voorstelling in Alkmaar er niet in. Daarom heb ik ervoor gekozen zondag 12 mei (20 uur) in het Schager Scagon op te treden."

Luuk Ransijn staat aan het begin en heeft natuurlijk dromen: "Ik wil binnen een jaar meedoen aan een landelijk cabaretfestival. Ik wil zo veel mogelijk op het podium staan, het theater ruiken. Met een eigen, eerlijk programma, waarin ik veel van mezelf durf te laten zien. Een prettige voorstelling met diepte. En natuurlijk hoop ik op bekendheid."

Het weekeinde in het Scagon staat in het teken van het Nederlands cabaret met zaterdag (20.15 uur) Liedjes van Toon en zondag Luuk Ransijn. Kaartjes (respectievelijk 18,50 euro en 8 euro) zijn te reserveren via www.scagontheater.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten