Zeikrijk zoekt jongeren
Zeikrijk zoekt jongeren ((Foto: Aangeleverd))

'Jouw gezeik is onze praktijk'

'Jouw gezeik is onze praktijk'

ALKMAAR - Hoe jongeren bereiken en enthousiasmeren voor het werk van het hoogheemraadschap? Zeikrijk is het antwoord; een plaskruis met een boodschap. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier lanceert Zeikrijk zaterdag 22 juni tijdens de open dag bij rioolwaterzuivering Geestmerambacht in Warmenhuizen.

Iedereen moet plassen en één van de kerntaken is het zuiveren van afvalwater, daar ligt de verbinding. Zeikrijk is ontstaan vanuit de behoefte om jongeren te bereiken. Jongeren zijn de toekomst. Met het plaskruis van Zeikrijk communiceert het hoogheemraadschap via beeldschermpjes op een ludieke manier naar jongeren dat het zorgen voor schoon water geen vanzelfsprekendheid is.

Bereikbaarheid

De doelgroep wordt opgezocht bij festivals en sportevenementen, maar ook is een demoversie van Zeikrijk bij (stage)beurzen en open dagen te vinden. Te beginnen bij de pilotfase tijdens de open dag bij de rioolwaterzuivering Geestmerambacht van zaterdag 22 juni. Daarna volgen diverse tests bij verschillende evenementen.

Videoboodschap

Benieuwd naar wat Zeikrijk inhoudt? Neem tijdens de open dag zaterdag 22 juni plaats op het Zeikrijk en een aansprekende videoboodschap start. Ook vrouwen zijn welkom, want het zeiken gebeurt die dag niet echt. Lukt het niet om te komen? Kijk dan op www.zeikrijk.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten