Volop spektakel tijdens Showman's Fair.
Volop spektakel tijdens Showman's Fair. ((Foto: aangeleverd))

Showman's Fair verleidt Alkmaar

ALKMAAR - Helemaal nieuw en één groot feest voor iedereen die van theater houdt en verrast wil worden. Theaterfestival Showmans's Fair strijkt 16, 17 en 18 augustus neer in De Hout. Het festival is nog het best vergelijkbaar met de Parade. Overal tentjes waar - tegen een kleine vergoeding of gratis - een korte voorstelling te zien is. Tel daar heerlijk eten, drinken en een verleidelijk relaxed sfeertje bij op en het zou zomaar kunnen dat Showmans's Fair Alkmaar verleidt met betaalbare avontuurtjes.

"Showman's Fair was tijdens eerdere edities succesvol in Weesp, Zwolle, Utrecht en Perth (Australië). Nu komt het festival naar Alkmaar. Initiatiefnemer Annemiek Klever van Stichting Dynamiek Fantastiek is enthousiast. "Geweldig dat dit naar Alkmaar komt. We werken nauw samen met Stichting Uit in Alkmaar, die jaarlijks Kunst tot de Nacht organiseert. Deze culturele aftrap van het seizoen wordt nu vervangen door Showman's Fair. Hier zie je dus o.a. sneak previews van voorstellingen en optredens die komend seizoen in Alkmaar te zien zijn. Daarnaast zijn er lokale acts maar ook voorstellingen die met Showman's Fair meereizen."

Roots

Volgens Annemiek is Showman's Fair het beste te vergelijken met de Parade, beide evenementen bedacht door Terts Brinkhoff. "De Parade is heel groots geworden en Terts wilde weer terug naar de roots, dus kleinschalige voorstellingen waar iedereen van kan genieten. Zo bedacht hij Showman's Fair, een rondreizend theaterfestival en gezelschap vol gekkigheid. Voor publiek is dit geweldig, want je zit letterlijk met je neus bovenop de artiesten. Dat maakt het heel bijzonder. Sommige voorstellingen zijn gratis en voor andere optredens betaal je drie euro. Kom vooral langs en laat je verrassen. Je ziet van alles en je kunt ter plekke bepalen wat je wilt zien. We hebben bijvoorbeeld een prachtig vlooientheater uit Groningen, paaldanseressen en een intiem concert van topzangeres Nona. De Kift verzorgt ook een optreden. Je kunt tijdens de drie dagen van Showman's Fair ook mee-eten. Dan eet je - samen met artiesten en medewerkers - aan lange, houten tafels en zijn er dansoptredens tijdens het diner."

Kinderactiviteiten

Heb je kids? Neem ze vooral mee, want er is van alles voor ze te beleven. Hakim komt en René Groothof vertelt het sprookje 'Peter en de Wolf' en kinderen kunnen verder onder meer portrettekenen en poffertjes bakken. Kortom, Showman's Fair is een verleidelijk festivalspektakel met de prachtige omgeving van de Hout als decor. De toegang tot het festivalterrein is gratis. Vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus van 14:00 – 22:30 en zondag 18 augustus van 14:00 tot 20:00. Kijk voor het volledige programma op www.showmansfair.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten