Zing mee in Grootkoor Alkmaar

Algemeen
Operazangeres Maria Fiselier.
Operazangeres Maria Fiselier. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Samen zingen doet iets met je, ontspant en geeft energie. Zing mee in het nieuwe kerstproject van Grootkoor Alkmaar! In de maand september starten de koorrepetities van Grootkoor Alkmaar. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een kerstconcert op 16 december in de Kapelkerk. Solistische medewerking wordt verleend door zangeres Maria Fiselier.

Grootkoor Alkmaar is één van de vele Grootkoren in Nederland en worden georganiseerd door Grootkoor Projecten. Er wordt de komende maanden vijf keer gerepeteerd onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren en op projectbasis zingen in een koor is nog steeds een geweldig succes. Inmiddels zijn de Grootkoren een begrip in Nederland. Ze groeien nog altijd door. Het koor is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. De koorrepetities vinden plaats op woensdagavond 18 september, 9 oktober, 6 en 20 november en 4 december en worden gehouden in wijkcentrum thuis in Overdie, Van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar, van 19.15 uur tot 22.00 uur. Het repertoire bestaat uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden.

Maria Fiselier

De 30-jarige mezzosopraan Maria Fiselier is één van Nederlands grootste opkomende operazangeressen. Met het tv-programma 'Beste Zangers 2018' is ze bekend geworden bij een breed publiek. Maria studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en won in 2011 de publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Momenteel is Maria verbonden aan de Opera in Berlijn en heeft al vele operarollen op haar naam staan. Maria Fisleier zingt samen met het Grootkoor prachtige kerstliederen en het licht muziekgenre. Het concert vindt plaats op 16 december in Alkmaar.

Dit bijzondere koorproject geeft zanglustigen de kans om op te treden in een schitterende kerk met Maria Fiselier, iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven. Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving, kunnen belangstellenden terecht op www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mail naar zing@grootkoor.nl.

Het Grootkoor.