Victorie Sail Alkmaar werd één groot succes.
Victorie Sail Alkmaar werd één groot succes. ((Foto: Luciënne van der Stouwe))

Victorie Sail: heel Alkmaar overstag

ALKMAAR - Victorie Sail Alkmaar is één groot succes geworden. Wie afgelopen weekend Alkmaar bezocht, kon bijna over de hoofden lopen. De duizenden bezoekers slenterden langs de tweehonderd historische schepen. Eenmaal aan boord hoorden ze de verhalen van de schippers en aan wal waren oude ambachten te zien. Kinderen speelden oud-Hollandse spelletjes en ontdekten de stad via een speurtocht.

Victorie Sail Alkmaar bedankt iedereen die het evenement mede mogelijk heeft gemaakt, met speciale dank voor de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB), buurtbewoners, vrijwilligers en de diensten van de gemeente Alkmaar die het evenement facilitair hebben ondersteund. Ruim 80 Alkmaarse vrijwilligers waren in touw om Victorie Sail Alkmaar mogelijk te maken in samenwerking met vrijwilligers van Het Historisch Bedrijfsvaartuig.

Tjalken

Vorige week maandag kwamen de eerste schepen de stad al binnen en in de dagen erna kwam het langzaam vol te liggen aan de kaden. Tjalken, klippers, aken en nog vele andere soorten historische bedrijfsvaartuigen sierden de stad en haalden het nautische karakter van Alkmaar naar boven. 'Fijn om zoveel tevreden schippers en bezoekers in Alkmaar te mogen ontvangen. Wij zijn trots op onze stad met zoveel historisch varend en vast erfgoed. Dank aan alle betrokkenen, gemeente, sponsoren en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.' Aldus Jos van Dam, voorzitter van Victorie Sail Alkmaar. Scheepvaart bracht het stadsleven al tot bloei na de aanleg van het Noordhollandsch Kanaal 200 jaar geleden. Maar ook tijdens Victorie Sail Alkmaar liet Alkmaar zich van haar mooiste kant zien, iets wat de bezoekers opviel die ter gelegenheid van dit evenement voor het eerst Alkmaar aandeden.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten