Rapper/singer-songwriter Everlast
Rapper/singer-songwriter Everlast ((Foto: aangeleverd))

Everlast op planken Victorie

ALKMAAR – De veelzijdige Amerikaanse rapper/singer-songwriter Everlast staat 15 november met band op de planken van de grote zaal in Podium Victorie. Naast een indrukwekkende solocarrière staat Everlast natuurlijk bekend als frontman van House of Pain. Inmiddels heeft de artiest zijn 7e studio album afgeleverd genaamd 'Whitey Ford's House of Pain'.

House of Pain en solocarrièreIedereen kent de monterhit 'Jump Around' van House of Pain. Voormalig frontman van deze hiphop formatie is Erik Francis Schrody, beter bekend als Everlast. Na House of Pain volgde voor Everlast een succesvolle solocarrière als singer-songwriter/rapper. Zijn album 'Whitey Ford Sings The Blues' (1998) werd een genre-overschrijdende klassieker met een verrassende mix van hiphop, folk, blues, country en rock. De megahit 'What it's like', werd genomineerd voor een Grammy Award voor Best Rock Performance. Daarnaast leverde hij met het nummer 'Put Your Lights On' een contributie aan het met een Grammy Award onderscheiden album 'Supernatural' van Carlos Santana. 
Whitey Ford's House of Pain
Inmiddels heeft Everlast zijn 7e studio album afgeleverd. Voor 'Whitey Ford's House of Pain' (2018) trok Everlast werkelijk alle registers open. Zoals hij zelf zegt: 'I just used everything in the tool box.' Het resultaat is een prachtig persoonlijk bouwwerk, met eerlijke teksten en doordringende tracks. Everlast brengt een eigen sound met zowel hiphop, rock, blues en folk invloeden waar ook voor rockliefhebbers wat te halen valt. Naast zijn recent solowerk zal hij in Alkmaar uiteraard ook klassiekers ten gehore brengen.

Het concert van Everlast vindt plaats op 15 november. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.podiumvictorie.nl of verkrijgbaar aan de kassa tijdens openingstijden. Meer informatie over het volledige programma van Podium Victorie is te vinden op www.podiumvictorie.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten