Leer zelf wat je kunt doen met geneeskrachtige kruiden.
Leer zelf wat je kunt doen met geneeskrachtige kruiden. ((Foto: Aangeleverd))

Cursussen geneeskrachtige kruiden bij Hortus

ALKMAAR - Dit najaar verzorgt Marieke Kraakman van Madelief Kruiden twee cursussen over geneeskrachtige kruiden: een basiscursus en een cursus voor gevorderden. Beide cursussen starten zaterdag 31 augustus en bestaan uit zeven lessen.

Bij Hortus Alkmaar staan meer dan 750 soorten geneeskrachtige kruiden. Deelnemers aan de cursus leren van een aantal van de planten waar ze te vinden zijn, welke werkzame stoffen erin zitten en hoe ze zijn toe te passen. Ze raken vertrouwd met de botanie, signatuur en inhoudsstoffen van de behandelde planten. Marieke: "Tijdens de lessen behandelen we allerlei kruiden en iedere les gaan we ook de prachtige tuin in om de kruiden te zien en soms ook wat te plukken. Tijdens het praktijkgedeelte maak je zelf ook preparaten, zoals een huidcrème, zalf  of tinctuur. Spelenderwijs leer je welke kruiden je gebruikt en hoe je ze toepast. Leefwijze, diëten en andere adviezen komen hierbij volop aan bod."

Er is zowel een beginnerscursus (van 13.00 tot 16.00 uur) als een cursus voor gevorderden (van 09.00 tot 12.00 uur). De Hortus is te vinden aan de Berenkoog 43 (voorheen 37) in Alkmaar. Aanmelden kan via mckraakman@hotmail.comKijk ook eens op www.hortusalkmaar.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten