Eetbare planten zoeken.
Eetbare planten zoeken. ((Foto: Klaas.Ros))

Op zoek naar eetbare planten in Eilandspolder

REGIO - Het is een van de trends van deze tijd: zelf je voedsel en kruiden, al dan niet geneeskrachtig, zoeken in de natuur. In de schitterende Eilandspolder kan dat prima!

Zondag 18 augustus staat de vaartocht helemaal in dit teken. De gids bezoekt verschillende eilandjes en zo ontdekt men welke planten er groeien en welke eetbaar zijn. Omdat wilde planten veel meer hun best moeten doen om te overleven, zijn ze vitaler en voedzamer dan de gekweekte soorten in de supermarkt. En natuurlijk onbespoten! Na afloop worden de gevonden planten verwerkt in een heerlijke salade, soep of thee. Ook benieuwd hoe dat smaakt? Kom dan aan boord!

De vaartocht start om 10.00 uur in het Botenhuis aan de Oudelandsdijk 1a bij Driehuizen. De kosten bedragen € 15,- (€ 10,- voor Beschermers). Reserveren is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl of https://www.landschapnoordholland.nl (kijk bij 'activiteiten').

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten