Mentaal Centraal is terug.
Mentaal Centraal is terug. ((Foto: aangeleverd))

Mentaal Centraal is terug!

ALKMAAR - De Alkmaarse Mitzi (20) en Evi (18) organiseren 8 september de tweede editie Mentaal Centraal op Stadsstrand de Kade. Dit festival staat in het teken van mentale gezondheid bij jongeren. De organisatoren proberen zo op een positieve manier mentale problematiek onder de aandacht te brengen.

'Het festival waar je de crisis in je kop kunt vieren'

Mitzi en Evi zijn meerdere malen in behandeling geweest voor hun eetstoornis en depressie en hebben de nodige dingen meegemaakt tijdens hun behandeltrajecten. Tijdens hun laatste opnamen leerden zij elkaar kennen en ontstond daar een mooie vriendschap. Momenteel gaat het goed met de twee organisatoren en besloten zij een positieve draai te geven aan hun verleden. En daarmee ontstond Mentaal Centraal. In 2018 organiseerden zij de eerste editie die met open armen werd ontvangen en zoveel moois bracht. Nu zijn zij een jaar verder, een stuk wijzer en ervaringen rijker, waaronder een nominatie voor een Young Impact Award. Na zoveel mooie reacties en vragen om een vervolgeditie konden ze niet achterblijven. Mitzi en Evi staken de koppen weer bij elkaar en wisten zeker. Mentaal Centraal komt terug!

Verwenhoek

Mentaal Centraal wordt wederom een dag waar ideeën worden uitgewisseld en gesprekken over dit onderwerp kunnen worden gevoerd. Tijdens deze middag geven diverse acts als MEIS, Ruben Annink, Sylvia Aimee, Tristan Jones, DØS, SOAP en KY een muzikale vertaling aan het onderwerp. Daarnaast zijn workshops te volgen, waaronder een workshop songwriting en poëzie. Ook vindt de bezoeker tijdens deze dag diverse stands van organisaties die passen bij het thema. Verder kan het publiek rekenen op vermaak als een silent disco, kunst, een 'Even Kind Zijn Terrein' - waar volwassenen ongegeneerd mogen spelen, een verwenhoek en nog een hoop meer!

Mentaal Centraal vindt plaats op 8 september van 13.00 tot 21.30 uur op Stadsstrand de Kade in Alkmaar. Ook voor de 'reguliere' bezoeker van de locatie is dit evenement toegankelijk. Iedereen is welkom. Entree is gratis.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten