Omgaan met een depressieve naaste.
Omgaan met een depressieve naaste. ((Foto: Adobe Stock))

Geen sombere bui die zo overwaait

ALKMAAR - Een depressie is geen sombere bui die na een paar dagen vanzelf verdwijnt. Speciaal voor familieleden en directbetrokkenen van mensen met een depressie geeft GGZ Noord-Holland-Noord de cursus 'Omgaan met een depressieve naaste'.

In de cursus 'Omgaan met een depressieve naaste' gaat een deskundige van GGZ NHN in zes wekelijkse bijeenkomsten in op de volgende vragen: Hoe kunt u uw naaste ondersteunen? Waar wordt een depressie door veroorzaakt? Hoe werken medicijnen tegen depressie? Hoe kunt u het beste met de hulpverlening omgaan? Hoe kunt u ook goed voor uzelf en anderen uit uw omgeving blijven zorgen? De cursus helpt om op een goede manier te kunnen reageren op uw depressieve naaste en sterker in uw schoenen te staan. Daarnaast ontmoeten deelnemers mensen die in dezelfde situatie verkeren.

De cursus start op 19 september 2019 (wekelijks t/m 7 november 2019) van 19.00 – 21.00 uur bij GGZ Noord Holland Noord locatie Alkmaar (Oude Hoeverweg 10, Alkmaar).

Vragen en aanmelden via Marita Cheung, 072 5357517 of via mail m.cheung@ggz-nhn.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten