Hortus Alkmaar binnenkort in teken van de kunst.
Hortus Alkmaar binnenkort in teken van de kunst. ((Foto: aangeleverd))

Kunstweekend bij Hortus Alkmaar

ALKMAAR - Hortus Alkmaar staat zaterdag 21 en zondag 22 september in het teken van het kunstweekend.

In de tuin zijn het hele weekend exposities en demonstraties van cursisten van Atelier16 en verschillende regionale kunstenaars. Op zondag is er een kunstmarkt met houten en bronzen beelden, schilderijen, glaskunst, keramiek en sieraden. Ook zijn er workshops en muziek.

Exposities

Cursisten van Atelier16 uit Alkmaar exposeren hun natuurstenen beelden verspreid door de tuin. Ze geven ook demonstraties in de tuin. Daarnaast zijn er exposities van houten beelden van Luc Hekman, bronzen beelden van Kees van Nieuwburg en betonnen beelden en keramiek van Bea Smit.

Kunstmarkt en muziek

Op zondag is er van 12.00 tot 17.00 uur een kunstmarkt met schilderijen, keramiek, mozaiek, glaskunst, producten van marinowol en sieraden. De middag wordt muzikaal opgeluisterd door het trio 3sparQ uit Hoorn.

Workshops

In het bezoekerscentrum zijn beide dagen kennismakingsworkshops emailleren. Op zondag zijn er ook workshops herfstkrans maken en inloopworkshops origami en intuïtief schilderen. Kinderen kunnen stenen beschilderen of een speurtocht doen.

Meer informatie

Data: zaterdag 21 en zondag 22 september. Tijd: 12.00 tot 17.00 uur. Locatie: Hortus Alkmaar, Berenkoog 43 (voorheen 37), 1822 BH Alkmaar. Reserveren voor de workshops emailleren en herfstkrans maken: info@hortusalkmaar.nl. Meer informatie: www.hortusalkmaar.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten