(Foto: HVA)

Open huis en wandeling HVA

ALKMAAR - De Historische Vereniging Alkmaar (HVA) houdt zaterdag 14 september van 10.00 tot 13.00 uur een open huis in de Lutherse Kerk aan Oudegracht 187. Bezoekers kunnen vragen stellen over de geschiedenis van Alkmaar en omgeving. Zondag 15 september is de wandeling 'Plekken van Plezier'.

De gidsen van de Historische Vereniging Alkmaar hebben rond het landelijke thema 'Plekken van Plezier' een bijzondere wandeling samengesteld. Het gaat niet alleen om de cafés, restaurants, theaters en bioscopen, want er is veel meer te vertellen, bijvoorbeeld over de kermis en de schutterswedstrijden op het Doelenveld, de markten en de zeer oude ambachten op de Achterdam, zoals de kuipers, touwslagers, zadel- en zeilmakers. Deelnemers komen langs het geboortehuis van Marco Borsato, het woonhuis van Gerard Joling en Rob de Nijs, de dans- en balletschool, de plaats van de terechtstellingen op de Plat stenen brug en nog veel meer. De wandeling is gratis en start om 14.00 uur vanaf het Doelenveld.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten