Vierde BergermeerRun.
Vierde BergermeerRun. ((Foto: aangeleverd))

Rennen door de Bergermeer

ALKMAAR - Het sportveld aan de Alkmaarse Beethovensingel vormt zaterdag 28 september vanaf 12.00 uur het decor voor de vierde BergermeerRun. Jong en oud kan meedoen aan dit gezellige sportevenement, dat zich dit jaar inzet voor 't Praethuys.

De allerjongsten rennen de 500 meter (13.00 uur), de iets ouderen 1000 meter (13.10 uur). De lange afstanden tellen vijf en tien kilometer en starten om 14.00 uur. De organisatie maakt ook dit jaar weer dankbaar gebruik van de atletiekbaan van Hylas en park De Oude Kwekerij. Op het terrein valt tijdens het loopfestijn te genieten van onder meer muziek, springkussens voor de kinderen. Koffie, thee, frisdrank en versnaperingen worden verzorgd door Multitosti. Toeschouwers kunnen tevens terecht bij de GAS!Fabriek.

De BergermeerRun vindt mede plaats met de nodige inzet van actieve bewoners, vrijwilligers en sponsors Oosterwal, Concept Dakopbouw, Albert Heijn, Lekkere Bakker Jos Rood en Gemeente Alkmaar. Info/inschrijven (vóór 26 september) via www.bergermeerrun.nl of op de dag zelf op het sportveld. Wie de eigen naam op het startbewijs wenst, dient in te schrijven vóór 14 september.

't Praethuys

't Praethuys is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Zij kunnen er terecht voor ondersteuning, informatie, ontspanning en creativiteit. 't Praethuys werkt nauw samen met het ziekenhuis en met zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de begeleiding van kankerpatiënten, zoals fysiotherapeuten en psychologen. Er zijn regelmatig lezingen en themamiddagen. Een groot team vrijwilligers (vaak professionals) zorgt voor een mooi aanbod rondom ontspanning en creativiteit. Gasten kunnen gebruikmaken van bijvoorbeeld een ontspannende massage, een workshop Zentangle volgen of zingen in het Praethuyskoor.

Meer Informatie: www.praethuys.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten