(Foto: aangeleverd)

Laatste open podium Oude Kwekerij

ALKMAAR - Het laatste open podium van dit jaar in de Oude Kwekerij vindt plaats op zondag 15 september om 14.00 uur. Hiervoor wordt het kunstwerk dat de leerlingen van de Nicolaas Beetsschool vorig schooljaar hebben gemaakt om 13.30 uur onthuld.

Nadat het Openluchttheater in september beklad was met graffiti schreef de parkvereniging een wedstrijd uit voor een kunstwerk om het theater te verfraaien en vandalisme in de toekomst te voorkomen. De leerlingen wonnen met hun ontwerp de wedstrijd voor het kunstwerk, waarbij ze zijn bijgestaan door de kunstenaars Jaap Velserboer en Michiel Bakkum. In juni zijn op de bovenste rij de sierelementen van gietbeton onthuld. Deze zijn nu extra verstevigd en ook op de onderste drie rijen van het theater zijn deze sierelementen geplaatst. De leerlingen van de Beetsschool zullen met wethouder Christian Braak of zijn vertegenwoordiger de opening verrichten. De opening is om 13.30 uur.

Open Podium

Na de onthulling begint om 14.00 uur het Open Podium. Ook het Open Podium zelf is bijzonder. Het Open Podium viert zijn eerste lustrum waarvoor een aantal oude bekenden langskomen. Het Open Podium begint met de leerlingen van de Nicolaas Beetsschool die hun eigen lied zingen over het maken van het kunstwerk, en ook het Parklied zullen zingen samen met het publiek. Daarna treedt jeugdtoneel Victorie uit Oud Overdie op met het stuk 'Bad Trip' over een oplichter die vijf meisjes van geld berooft en hoe zij hem terugpakken. Dichteres Petra van Rijn dicht over haar beleving van min of meer dagelijkse dingen. Petra is lid van de Alkmaarse Dichterskring en van het Alkmaarse Dichtersgilde. Singer-songwriter Fatima Haring besluit met haar eigen liedjes waarbij ze zich zelf begeleidt op de gitaar. Na afloop trakteert de Parkvereniging op een hapje en een drankje. Ook bij slechter weer gaat de opening van het kunstwerk door. Het Open Podium wordt eventueel verplaatst naar tenten bij het theater.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten