Tachtig jaar brandweerkazerne Koedijk.
Tachtig jaar brandweerkazerne Koedijk. ((Foto: aangeleverd))

Tachtig jaar brandweerpost Koedijk

KOEDIJK - Brandweerpost Koedijk bestaat 80 jaar. Reden voor een feestje. De deuren van de kazerne gaan op 28 september wijd open en kunnen belangstellenden een indruk krijgen van het heden en verleden van de brandweer.

Er zijn verschillende oude en nieuwe brandweerauto's, de brandweerboot van Langedijk meert aan en het 'minimuseum' met historische brandweerspullen - bij elkaar verzameld door oud-vrijwilligers van de post - is te bezichtigen. "We willen laten zien hoe super mooi het brandweerwerk is", zegt Henk Kaandorp, een van de chauffeurs van de Koedijker blusploeg. Dat hoef je Henk en postcommandant Cor Kiekens niet meer te vertellen. Zij zetten zich al jaren met hart en ziel in voor de vrijwillige brandweer. Cor: "Van branden blussen tot en met stormschade opruimen en slachtoffers ontzetten uit hun auto na een ongeluk. Het voelt goed iets voor de samenleving te kunnen betekenen. Daarnaast hebben we ook een ontzettend gezellig team van 22 manschappen, dat klaarstaat voor elkaar."

Extreem lange slang

Naast de basisbrandweerzorg heeft Koedijk ook een specialisme. "Wij hebben een watertransportauto. Die is uitgerust met een pomp en een extreem lange slang, waarmee we water over een grote afstand naar een plek des onheils kunnen vervoeren", zegt Henk. Ook dit voertuig zal te bewonderen zijn op de open dag. Cor: "We hopen op veel aanloop. Er zijn versnaperingen en ijsjes voor de kinderen. En mochten mensen geïnteresseerd zijn om brandweervrijwilliger te worden, dan organiseren we op 5 november een informatieavond over wat de brandweerzorg allemaal inhoudt."

De open dag van brandweerpost Koedijk op 28 september vindt plaats tussen 12.00 en 16.00 uur. Iedereen is dan van harte welkom op de kazerne aan Zonneweid 2 in Koedijk.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten