(Foto: Rein Schouten)

Don Frederik: natte voeten en flamenco

ALKMAAR - Een paar dagen voor het Alkmaars Ontzet, op 4 oktober, gaat de nieuwe voorstelling van Theaterproductie Vrij Zijn: 'Don Frederik' in première. Dat gebeurt in het eigen Vrij Zijn theater aan de Madame Curiestraat in Oudorp, Alkmaar.

Het theatergebouw viert dit jaar zijn eerste lustrum. In die vijf jaar is de voormalige bedrijfshal omgetoverd tot sfeervolle en inspirerende speelplek. Dit jubileum maakt deze nieuwe voorstelling dan ook tot een extra feestelijke gebeurtenis. Don Frederik grijpt terug op de allereerste productie van Vrij Zijn in 2012. Die voorstelling 'Vriendschap' ging over het beleg en het ontzet van Alkmaar. Vooral gezien vanuit het Alkmaars perspectief. Nu grijpt artistiek leider Anderson Farah naar een ander perspectief, namelijk dat van de Spanjaarden: de bezetters en uiteindelijke verliezers. Die Spaanse troepen, die onder leiding van Don Frederik, ver van huis en haard, vooral natte voeten kregen tijdens het Beleg van Alkmaar. Aan bijna elk verhaal zit immers ook een andere kant. Waren de Spanjaarden echt zo harteloos en genadeloos? Heimwee en verdriet vanwege het gemis van hun dierbaren waren er immers ook. En hoe gingen ze daar mee om? Don Frederik is geen strikt historisch stuk, wel een wervelende aaneenschakeling van dans, de gepassioneerde Flamenco dit keer, zang, licht en natuurlijk ook weer de paarden! Fysiek theater in al zijn aspecten.

Nieuwsgierig? De première is op 4 oktober. Voor alle speeldata, tijden en tickets, ga naar VrijZijntheater.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten