Reisverhalen in De Alkenhorst

In De Alkenhorst vertelt fotografe Maartje Braak over haar familiebezoek aan Australië.
In De Alkenhorst vertelt fotografe Maartje Braak over haar familiebezoek aan Australië. ((Foto: aangeleverd))

ALKMAAR- In Huis van de Wijk De Alkenhorst in De Hoef worden elke twee maanden verhalen verteld aan de hand van kwaliteit foto's. Het Wijksteunpunt wil hiermee een gelegenheid creëren voor wijkbewoners van Alkmaar West om hun foto's aan een groter publiek te laten zien ter informatie en inspiratie. Zondag 29 september zijn bezoekers weer welkom van 14.00 tot 16.30 uur voor een inspirerende presentatie.

In De Alkenhorst vertelt fotografe Maartje Braak over haar familiebezoek aan Australië. Daarnaast maakte ze een rondreis door Australië. Na een tussenlanding in Singapore van drie dagen vloog ze verder naar Melbourne aan de zuidkust. Vanuit Melbourne nam ze de trein naar Adelaide ook in het zuiden en bezocht van hieruit de wijnvelden van Australië, de stad Adelaide en Kangoeroe eiland. Hier heeft ze kangoeroes gezien maar ook pelikanen en koala's, uniek voor Australië. Vanuit Adelaide is ze naar Alice Springs gegaan en daar is ze met een camper naar Uhuru (Ayers rock) gereisd. Dat is een grote rode rots in het midden van Australië. Door het rode landschap over dirty roads is ze getrokken door de binnenlanden van Australië. Na een vliegreis naar Cairns in het noordoosten aan de Pacific oceaan waar het oudste regenwoud van de wereld ligt, en een bezoek aan het Great Barrier rif, werd de reis per trein voortgezet naar Brisbane waar walvissen (bultruggen) gespot werden. Daarna is ze verder afgezakt naar Sydney, bezocht de stad en maakte een reis met de boot.

Toegang € 2.50 (incl. koffie/thee). 14.00 tot 16.30 uur. Schelfhoutlaan 4, De Hoef, Alkmaar. Info: voorzitter@dealkenhorst.nl. Fotografen gevraagd voor reisverhalen voor 2020.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten