RataPlan, één van Nederlands grootste kringlooporganisaties met in totaal 23 vestigingen, pakt jaarlijks flink uit tijdens deze Nationale feestdag
RataPlan, één van Nederlands grootste kringlooporganisaties met in totaal 23 vestigingen, pakt jaarlijks flink uit tijdens deze Nationale feestdag ((Foto: Aangeleverd))

Nationale Kringloopdag zaterdag 5 oktober

ALKMAAR - Bij meer dan honderdzestig 100%kringloopwinkels die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland is het feest op zaterdag 5 oktober. Iedereen is van harte welkom om ook op deze dag een kijkje te komen nemen. Er is van alles te doen en te zien tijdens deze elfde editie van de Nationale Kringloopdag.

Tijdens de Nationale Kringloopdag maakt het publiek kennis met deze bijzondere branche. In kringloopwinkels krijgen zowel spullen als mensen een tweede kans. Om het publiek te laten zien welke goede dingen 100%kringlooporganisaties doen voor mens en milieu, zetten ze hun deuren op zaterdag 5 oktober extra wijd open. Iedere deelnemende kringloopwinkel heeft een feestelijk programma en biedt gegarandeerd goeie koopjes. Kijk op www.100procentkringloop.nl/nationale-kringloopdag voor deelnemende winkels in de buurt en op de social media kanalen van de deelnemende kringloopwinkels.

RataPlan

RataPlan, één van Nederlands grootste kringlooporganisaties met in totaal 23 vestigingen, pakt jaarlijks flink uit tijdens deze Nationale feestdag. Zij organiseren nu al jaren op rij de Ronde van RataPlan. Tijdens dit populaire evenement rijden er bussen tussen de verschillende kringloopwinkels van RataPlan. De busrit brengt de kringloopliefhebbers langs tenminste vier vestigingen om uitgebreid te kunnen kringloopshoppen. De dag is geheel verzorgd, inclusief lunch, en staat geheel in het teken van de kringloopklant. Naast de bustocht wordt in veel vestigingen voor live muziek, gratis hapjes en drankjes en extra activiteiten gezorgd.

100% Milieu

100% Kringloopwinkels werken zonder winstoogmerk aan maatschappelijke doelstellingen. Iedereen die spullen inlevert of koopt bij een kringloopwinkel levert een bijdrage aan het milieu. Door spullen nog een tweede (of derde of vierde…) leven te bieden wordt er minder afval geproduceerd én hoeft er niets nieuws geproduceerd te worden. Van de bijna 140 miljoen kilo aan goederen die per jaar worden opgehaald door de 100%kringloopwinkels, wordt 83% opnieuw verkocht of hergebruikt. Dit scheelt 123.000 ton CO2 uitstoot, waarmee de 100%kringloopwinkels dus een grote positieve bijdrage leveren aan een beter milieu.

100% Mens

De opbrengst van de verkochte spullen wordt grotendeels geïnvesteerd in mensen. Van de bijna 13.000 mensen die werkzaam zijn in de kringloopbranche heeft een groot deel een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. In de kringloopbranche werken bijvoorbeeld mensen die moeten re-integreren, nadat ze langdurig werkloos of ziek zijn (geweest) of mensen met een sociale, fysieke of geestelijke beperking. Bij elkaar gaat het om duizenden mensen. Zij kunnen bij de kringloop aan de slag, krijgen een opleiding en begeleiding, en vinden zo vaak makkelijker een reguliere baan.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten