Geen gerook meer rond de Noordwest Ziekenhuisgroep.
Geen gerook meer rond de Noordwest Ziekenhuisgroep. ((Foto: Mike Bink fotografie))

Geen witte rook rond Noordwest Ziekenhuisgroep

ALKMAAR - Het klaar met de sigarettenrook rond de locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep, want die zijn sinds deze week rookvrij. Patiënten, bezoekers, medewerkers, leveranciers en passanten mogen op het hele terrein niet meer roken. Dit geldt ook voor de parkeerterreinen bij de locaties.

Noordwest wil dat het ziekenhuis – zowel binnen als buiten – een gezonde omgeving is voor haar patiënten, bezoekers en medewerkers. Een rookgelegenheid op het terrein past daar niet bij. Noordwest sluit zich aan bij de beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie'. Het doel van de Rookvrije Generatie is om ieder kind dat geboren wordt de kans te geven om rookvrij op te groeien. Longarts Karin Grijm: "Roken is een belangrijke oorzaak van ziekte en vroegtijdig overlijden. Het draagt in belangrijke mate bij aan het ontstaan van onder meer hart- en vaatziekten en longkanker. Meeroken kan ook leiden tot gezondheidsklachten. Wij willen daarom niet dat kinderen, maar ook andere patiënten en bezoekers die naar het ziekenhuis komen, blootgesteld worden aan sigarettenrook op het terrein van het ziekenhuis. Wij zien het als ziekenhuis als onze taak om roken zoveel mogelijk te ontmoedigen en patiënten te adviseren om te stoppen."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten