© Hans Schoo / www.hansschoophotography.com
© Hans Schoo / www.hansschoophotography.com ((Foto: Hans Schoo | www.hansschoophotography.com))

Alkmaarse Big Band in Cultuurtje

KOEDIJK - Na een zomerslaap van april tot oktober start het Koedijker Cultuurtje zondag 13 oktober om 15.00 uur weer met een concert in de Rietschoot. Deze keer verzorgt de Alkmaarse Big Band een optreden. De entree is 3 euro. 

De band is opgericht in 1984 als Alkmaars Dansorkest blaast de Alkmaarse Big Band regelmatig de pannen van het dak. Vanaf de start heeft de Alkmaarse Big Band sterke banden gehad met het Conservatorium in Alkmaar. De dirigenten gaven daar les, en een deel van de leden was vroeger afkomstig van deze opleiding. De achttien man grote formatie bestaat uit: vijf saxofoons, vier trompetten, vier trombones een zanger en een ritmesectie van vier. Dirigent van de Alkmaarse Big Band is Erik Blok. Onder zijn leiding wordt gespeeld met gevoel voor traditie. Swing, funk, Latin en prachtige ballades komen voorbij. 

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten