Omgevingsalert-app
Omgevingsalert-app ((Foto: aangeleverd))

Dakkapelaanvraag buurman op de omgevingsalert App

ALKMAAR - Een dakkapel bij de buren of een kapvergunning van bomen? Inwoners en bedrijven van de gemeente Alkmaar kunnen makkelijker op de hoogte blijven van wat er in hun wijk gebeurt. De gemeente heeft 3 oktober de Omgevingsalert App in gebruik genomen. Deze App laat duidelijk zien welke plannen er in de buurt zijn, die invloed hebben op hun leefomgeving. Bijvoorbeeld een aanvraag voor een dakkapel bij de buren, een kapvergunning van bomen of het plaatsen van een reclamebord in uw buurt. Al deze officiële mededelingen zijn te vinden in de App.

Wethouder Ruimtelijke Ordening Christian Braak: "Ik ben blij dat we in Alkmaar nu ook deze App gebruiken. Met deze App maken we het voor onze inwoners en bedrijven eenvoudiger om te zien wat er in hun omgeving gebeurt. Inwoners en bedrijven kunnen zelf instellen over welke locatie ze op de hoogte willen zijn. Het is belangrijk dat onze inwoners informatie goed kunnen vinden. En niet alleen om op de hoogte te zijn, maar ook om te weten of ze al dan niet kunnen participeren." De App geeft de informatie weer die ook op de website www.officielebekendmakingen.nl te vinden is. De app ondersteunt verschillende categorieën van lokale bekendmakingen: van omgevingsvergunningen tot evenementenvergunningen en van bestemmingsplannen tot horecavergunningen. De App biedt de mogelijkheid om een bericht te ontvangen als in uw omgeving vergunningen zijn aangevraagd of afgegeven.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten