Marijke Top, gespecialiseerd in conservering en restauratie van keramiek en glas.
Marijke Top, gespecialiseerd in conservering en restauratie van keramiek en glas. ((Foto: aangeleverd))

Workshop aardewerk restaureren in Museum Jan Boon

DE RIJP Museum Jan Boon in De Rijp organiseert in de maand oktober 'ambacht in de praktijk'. Marijke Top, gespecialiseerd in conservering en restauratie van keramiek en glas, laat belangstellenden zaterdag 26 oktober kennismaken met restauratie van aardewerk. Zij komt in het kader van de exposities over slibaardewerk die in zowel Museum In 't Houten Huis in De Rijp, het Raadhuis in Graft, het Stedelijk Museum Alkmaar als Museum Jan Boon in De Rijp zijn te zien. Deelnemers betalen 5 euro per persoon. De workshop is van 13.30 tot circa 16.00-16.30 uur.

De deelnemers krijgen bij deze workshop een eerste kennismaking met keramiekrestauratie en leren een aantal basishandelingen zelf uit te voeren. Er zal een gebroken object worden verlijmd en er zullen twee ontbrekende delen van dit object met behulp van een mal worden aangevuld. Op een gipsen afgietsel wordt geoefend met het retoucheren van slibaardewerk. Het object dat zal worden verlijmd en aangevuld is een terracotta bloempot. Deelnemers mogen echter ook een eigen gebroken object meenemen (graag aangeven bij de aanmelding). Indien het geschikt is om binnen het tijdsbestek (deels) te restaureren dan kan dit.

Reserveren voor de workshop in Museum Jan Boon kan tot 23 oktober bij Marijke, info@atelierschervengericht.nl.

Museum Jan Boon is gevestigd in Het Walhuis, achter Rechtestraat 146 en elk weekend van 13.00-17.00 uur open. Op de verdieping is tot en met eind oktober een tentoonstelling over slibaardewerk te zien.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten