De wolf in Nederland.
De wolf in Nederland. ((Foto: Pexels.com))

De wolf is terug

ALKMAAR - Joliene Wennink geeft woensdag 23 oktober voor KNNV/afdeling Alkmaar-Den Helder en IVN de lezing 'De wolf in Nederland'. De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in Wijkcentrum Overdie aan Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar. De toegang is gratis.

Joliene Wennink heeft in haar studies Biologie en Natuur- en Bosbeheer vooral aandacht gegeven aan ecologie en conservatie van de natuur. Zij is verbonden aan de Zoogdierenvereniging en heeft daarvoor een leefgebied- analyse voor de goudjakhals in Nederland uitgevoerd en valideert nu o.a. wolvenmeldingen voor het Wolvenmeldpunt. Daarnaast geeft en coördineert zij lezingen voor Wolven in Nederland, www.wolveninnederland.nl. De lezing De Wolf en de Goudjakhals in Nederland zal gaan over de opmars van de wolf en de goudjakhals in West-Europa en in het bijzonder in Nederland. Voor de wolf zal aan bod zal komen de geschiedenis van de wolf, ecologie, de vraag of Nederland een geschikt gebied is, bescherming van vee en de huidige stand van zaken. Voor de goudjakhals zal, na een introductie van de goudjakhals waarin de ecologie, verspreiding, dieet en leefomgeving worden aangestipt, worden ingegaan op de leefgebiedanalyse en de huidige stand van zaken.

Zie ook www.knnv.nl/alkmaar

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten